ukenru
tikhanovska-obgovorit-zlochini-rezhimu-lukashenka-na-radbezi-oon

Тіхановська обговорить злочини режиму Лукашенка на Радбезі ООН

 • 17470 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська виступить перед Радою Безпеки ООН і підніме питання міжнародного розслідування злочинів режиму Лукашенка. Про це повідомляється в її Telegram-каналі, передає УНН.

"Світлана Тіхановська виступить перед Радою Безпеки ООН. 22 січня пройде онлайн-зустріч Радбезу ООН про свободу ЗМІ в Білорусі. Зустріч ініційована Членами Ради безпеки Естонії, Франції, Ірландії, Норвегії, Великої Британії і США ... Світлана підніме питання міжнародного розслідування злочинів режиму Лукашенка і скликання формальної сесії Ради безпеки ООН щодо подолання кризи в Білорусі", - сказано в повідомленні.

Повідомляється, що Тіхановська зверне увагу на справу Ігоря Лосика, який голодує більше місяця, журналістів Катерини Борисевич, Катерини Андрєєвої, Дар'ї Чульцової, медіаменеджера Андрія Александрова. Також вона розповість про справу Сергія Тіхановського, за якою судять Дмитра Фурманова, Володимира Книгу, Євгенія Розніченка і поділиться іншими історіями в'язнів совісті.

Нагадаємо, що це друге засідання Радбезу ООН за участю Тіхановскої. Перше було 4 вересня, і тоді вона закликала ввести санкції проти причетних до порушення прав людини в Білорусі і направити в Білорусь моніторингову місію

Протести проти Олександра Лукашенка тривають після спірних президентських виборів в Білорусі 9 серпня. Лукашенко, який перебуває при владі з 1994 року, був офіційно оголошений ЦВК країни переможцем на виборах, набравши понад 80 відсотків голосів. Цей результат опозиція і багато білорусів назвали сфальсифікованим.

Українські Національні Новини

Політика