ukenru
the-sports-daily-v-uyefa-pochali-unikati-surkisa

The Sports Daily: в УЄФА почали уникати Суркіса

 • 9932 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс втратив підтримку чиновників Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА). Про це повідомляє американське видання The Sports Daily, передає УНН.

Видання зазначає, що Суркіс починав свою кар'єру футбольного чиновника разом зі знаменитим, а тепер дещо одіозним Мішелем Платіні. Останній залишив посаду глави УЄФА через корупційні скандали, пов'язані з розслідуванням ФБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіс фігурує у фінансових розслідуваннях ФБР як учасник корупційних дій

Проте у Суркіса був ще один покровитель у світі футболу - іспанець Анхель Марія Вільяр, пише видання.

"Це був дуже впливовий чиновник, але він був викритий у корупції, опинився у в'язниці, і від безвиході свого становища повністю зізнався сам і дав свідчення на всіх своїх спільників. Кажуть, що після цього чиновники в УЄФА почали уникати Суркіса, як прокаженого", - пише автор статті Тед Вінтерс.

За його словами, у Суркіса немає шансів зберегти свою посаду в УЄФА. І можлива причетність українського футбольного функціонера до корупційних дій - не єдина причина цього.

"Присутній і інший фактор - у вересні цього року (сьогодні, 4 вересня - ред.) йому виповнюється 69 років", - зазначає журналіст.

Відзначимо, що керівниками УЄФА не можуть бути обрані або переобрані чиновники віком 70 років і старше.

Як писав УНН, правоохоронців та депутатів закликали добитися відставки Суркіса з УЄФА.

Українські Національні Новини

Спорт