tesla-predstavyla-nastupne-pokolinnia-liudynopodibnoho-robota

Tesla представила наступне покоління людиноподібного робота

 • 101345 переглядiв

Tesla представляє робота Optimus Gen 2, призначеного для роботи в різних галузях промисловості; він легший, швидший і спритніший за свого попередника.

Компанія Tesla Ілона Маска представила наступне покоління свого робота під назвою Optimus Gen 2, який може допомагати людям у різних сферах, таких як виробництво, будівництво, охорона здоров’я та розваги, передає FOX News, пише УНН.

Деталі

Нещодавно компанія Tesla представила останню версію свого робота під назвою Optimus Gen 2, який легший, швидший, плавніший і потужніший, ніж його попередник.

Зазначається, що Optimus Gen 2 - це друге покоління робота-гуманоїда Tesla . Він створений як машина загального призначення, яка може допомагати людям у різних сферах, таких як виробництво, будівництво, охорона здоров’я та розваги.

Робот має висоту 180 см і важить 54,8 кг , що на 900 грамів легше, ніж попередня версія. Він може рухатися зі швидкістю 8 миль/год, що на 30% швидше, ніж раніше. Він має 35 ступенів свободи, що означає, що він може рухати своїми суглобами в різних напрямках і під різними кутами. Завдяки новим рукам, ногам, шиї та тілу він також має більш схожий на людський вигляд і рухи.

Руки робота мають 11 ступенів свободи та оснащені тактильними датчиками та швидшими приводами, які дозволяють йому маніпулювати об’єктами з більшою точністю та спритністю.

Ноги робота мають більш природну форму, а також датчики сили/крутного моменту та шарнірні пальці, які дозволяють йому краще балансувати та ходити плавніше.

Також шия робота має два ступені свободи і може нахиляти і повертати голову, що надає йому більшої виразності та гнучкості. Корпус робота має вбудовану електроніку та електропроводку.

Нагадаємо

У 2022 році Ілон Маск продемонстрував останню версію робота-гуманоїда, який, за словами найбагатшої людини у світі, якось зможе викорінити бідність.

Ілон Маск “зацікавлений” в аргентинському літії, а також відкриє у країні сервіс Starlink – президент Мілей24.12.23, 19:07

Павло Башинський

Технології

    Популярні

    Новини по темі