ternopilskoyi-ova-zaboronila-khresnu-khodu-viryan-do-svyato-uspenskoyi-pochayivskoyi

Рада оборони Тернопільщини заборонила хресну ходу вірян до Свято-Успенської Почаївської лаври

 • 1515540 переглядiв

КИЇВ. 11 серпня. УНН. Рада оборони заборонила хресну ходу вірян до Почаївської лаври, яка планувалась з 19 по 28 серпня з міркувань безпеки, пише УНН з посиланням на голову Тернопільської ОВА Володимира Труша.

Цитата

"Сьогодні на Раді оборони області заслухав військових та правоохоронців щодо можливих провокацій під час ходи вірян до Свято-Успенської Почаївської лаври з 19 по 28 серпня. На основі рекомендацій поліції, нацгвардії, СБУ, начальника ТЦК та СП, - Рада оборони прийняла рішення заборонити ходу вірян Української православної церкви до Почаївської лаври", - повідомив Труш.

Голова Тернопільської ОВА закликав правоохоронців вжити необхідних заходів реагування для унеможливлення масових зібрань, які організовуються прихильниками УПЦ.

Доповнення

Як зазначають ЗМІ, починаючи з 19 серпня, представники Української Православної Церкви (московського патріархату) планували здійснити хресну ходу з Хмельниччини через Тернопільщину до Почаєва, Свято-Успенської Почаївської Лаври. 

Довідково

У серпні 2023 православні відзначають три свята під назвою Спаси - Медовий Спас, Яблучний Спас і Горіховий Спас. Медовий - перший з трьох Спасів. Щороку його відзначають 14 серпня. Яблучний Спас православні відзначають щорічно 19 серпня. В цей же день - свято Преображення Господнє, одне з 12 головних церковних свят. 28 серпня християни східного обряду відзначають Успіння Пресвятої Богородиці, яке у народі також називають Першою Пречистою. Це одне з дванадцяти найбільших свят церковного року. Цього дня згадують про земний шлях Діви Марії, матері Ісуса Христа. 28 серпня також завершується Успенський піст. Третій Спас відзначають щорічно 29 серпня. У цього свята також є кілька назв, одна з них - Спас Нерукотворний.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Patriot: у Military Media Center розповіли, на що здатний ЗРК

     • 1264362 переглядiв

    Жнива-2023: намолотили майже 23 млн тонн зерна

     • 1851840 переглядiв