teleskop-khabbl-zrobiv-unikalne-foto-galaktiki-na-vidstani-192-milyoniv-svitlovikh-rokiv

Телескоп "Хаббл" зробив унікальне фото галактики на відстані 192 мільйонів світлових років

 • 453901 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. Завдяки телескопу "Хаббл" науковці отримали унікальні фото спіральної галактики UGC 12295, яка знаходиться на відстані 192 мільйонів світлових років від Землі, повідомляє Європейське космічне агентство, пише УНН.

Деталі

Галактика UGC 12295, знаходиться на відстані близько 192 мільйонів світлових років від Землі у сузір'ї Риб. Якщо дивитися на галактику з нашої планети, то вона має яскраву центральну смугу та щільно закручені спіральні рукави.

Попри свій "спокійний вигляд", UGC 12295 стала місцем катастрофічно потужного вибуху - наднової, виявленої у 2015 році. Наднові - це вибухові смерті масивних зірок, які відповідають за утворення багатьох елементів у всесвіті, в тому числі й безпосередньо на Землі.

Зробити знімок вдалося завдяки одночасній праці двох команд астрономів.

Цитата

"Дві різні команди астрономів використовували ширококутову камеру Hubble Wide Field Camera 3 для спостереження UGC 12295 і просіювання уламків цього величезного зоряного вибуху. Перша команда досліджувала уламки наднової, щоб краще зрозуміти еволюцію матерії у нашому Всесвіті. Друга команда астрономів також досліджувала наслідки спалаху наднової UGC 12295, але їхнє дослідження було зосереджене на поверненні до місць деяких з найкраще вивчених попередніх наднових, розташованих поблизу. Гострий зір "Хаббла" може виявити затяжні сліди цих енергійних подій, проливаючи світло на природу систем, які їх приймають", - йдеться у повідомленні Європейського космічного агентства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телескоп Хаббл зафільмував карликову галактику

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти втретє за липень атакували острів Зміїний

     • 678503 переглядiв

    На прикордонні Сумщини за ніч нарахували 83 вибухи

     • 309842 переглядiв