ukenru
telegram-vikoristovuye-tekhnologiyi-minoboroni-rf-dlya-obkhodu-blokuvannya

Telegram використовує технології Міноборони РФ для обходу блокування

 • 12212 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Мессенджер Telegram використовує концепцію автоматичної зміни IP-адрес для обходу блокування. Фахівці Міноборони РФ отримали три патенти на цю технологію близько 10 років тому. Про це повідомляє УНН з посиланням на Комерсант.

Telegram використовує концепцію "пакет в пакеті", способи реалізації якої описують патенти Міноборони. Крім того, месенджер застосовує наскрізне шифрування, оскільки використання лише одного методу неефективно.

Ідея, яка об'єднує патенти Міноборони полягає в підвищенні "стійкості роботи сегмента мережі при деструктивних діях", що добре пояснює реальність роботи програми в Росії сьогодні.

У свою чергу, колишній директор особливих напрямків однієї з структур Telegram Антон Розенберг заперечує використання патентів оборонного відомства.

За його словами, способи обходу блокування "очевидні і лежать на поверхні".

Як повідомляв УНН, Telegram блокують в Росії з 16 квітня за відмову надати ФСБ ключі шифрування повідомлень користувачів. Оскільки месенджер став використовувати для обходу блокування сервери американських компаній Amazon і Google, Роскомнагляд почав обмежувати до них доступ. Заблокованими опинилися майже 20 мільйонів адрес. При цьому сам Telegram продовжує працювати.

Нагадаємо, заблокувати Telegram буде неможливо, війна з ним триватиме вічно. Про це заявив інтернет-омбудсмен Росії Дмитро Маринич.

Українські Національні Новини

Новини Світу