ukenru
te-scho-stalosya-v-krimu-ne-mozhe-statisya-proti-soyuznikiv-nato-stoltenberg

Те, що сталося в Криму, не може статися проти союзників НАТО - Столтенберг

 • 9389 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Ситуація з анексією Криму Росією не повториться з однією із держав-союзників НАТО - такий сигнал посилає Альянс, розгортаючи свої сили в своїй східній частині. Про це у вівторок під час пресконференції в Брюсселі заявив Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг, передає кореспондент УНН.

"Ми інвестуємо в наші армії, в нашу оборону і стримування, але це не спрямоване проти інших країн. Ми є оборонним альянсом, і ми робимо це для забезпечення надійної оборони і стримування. Мета цього положення полягає не в тому, щоб спровокувати конфлікт, а в тому, щоб запобігти йому. Немає сумнівів, що якщо на кого-небудь з членів Альянсу буде вчинено напад, весь альянс відреагує. Так ми запобігаємо конфліктам. Тому НАТО існує для того, щоб прагнути до миру, запобігати військовим конфліктам. Ми успішно займаємося цим впродовж 70 років. Правильно, що агресивні дії Росії проти України викликали військову адаптацію, військову реакцію НАТО з високою готовністю наших сил, передовим розгортанням груп в східній частині альянсу. (Тим самим - ред.) дати абсолютно ясний сигнал: те, що сталося в Криму, не може статися проти союзника по НАТО", - заявив Генсек Альянсу.

За його словами, в даній ситуації немає приводів для непорозумінь або прорахунків.

"Тому що якщо немає місця для непорозуміннь або ж прорахунків, в такому разі ми запобігаємо виникненню такої ситуації, і це кращий спосіб для досягнення миру. Саме тому ми провели більше інвестицій, а також підвищили готовність наших сил і дислокували їх в східній частині Альянсу. Що стосується цих цифр і чисел, то ми є ефективним Альянсом. Але рівень витрат набагато вищий", - додав Столтенберг.

Нагадаємо, за словами генерального секретаря Альянсу, в НАТО вітають повернення Росією захоплених в минулому році в районі Керченської протоки двох військових малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу" Україні і сподіваються, що це може допомогти при досягненні прогресу в імплементації мінських угод. 

Українські Національні Новини

Політика