tayvan-zapustiv-pershiy-anglomovniy-telekanal-na-tli-zrostayuchogo-tisku-z-boku-kitayu

Тайвань запустив перший англомовний телеканал на тлі зростаючого тиску з боку Китаю

 • 148638 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. У понеділок Тайвань запустив перший англомовний телеканал у спробі посилити свою міжнародну діяльність в умовах кампанії тиску з боку Пекіна. Про це УНН пише посилаючись на агенство AFP.

Деталі

Однак, на даний момент TaiwanPlus буде доступний тільки на острові, що обмежує його міжнародне охоплення.

Державні ЗМІ Пекіна мають дедалі ширшу глобальну присутність, в основному за рахунок телевізійної мережі CGTN та використання соціальних мереж, таких як Twitter та YouTube, які заборонені всередині країни.

Чиновники кажуть, що TaiwanPlus, який розпочав свою діяльність як онлайн-платформа потокового мовлення за підтримки уряду, частково використовуватиметься для протидії заявам Китаю.

Спостерігаючи за церемонією запуску в понеділок, президент Цай Інвень заявила, що цілодобовий канал "залучить Тайвань до міжнародної спільноти", оскільки він прагне тісніших зв'язків із "країнами, які поділяють наші основні цінності свободи та демократії".

"У нас є злий сусід, який постійно загрожує нам застосуванням сили… але ми не залякані, і життя йде своєю чергою", - заявив журналістам прем'єр-міністр на презентації.

Міністр культури сказав, що уряд сподівається, що TaiwanPlus стане доступним у Сполучених Штатах через шість місяців.

Додамо

Самокерований Тайвань живе під постійною загрозою вторгнення з боку Китаю, який заявляє, що острів як частина його території буде захоплено одного дня.

В останні роки Китай посилив дипломатичний та військовий тиск на Тайвань.

Він прагне тримати острівну демократію в ізоляції і з гнівом, що зростає, відреагував на візити іноземних політиків, зовсім недавно здійснивши масову демонстрацію сили на знак протесту проти поїздки спікера Палати представників США Ненсі Пелосі в серпні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі