tayfun-kanun-u-yaponiyi-zabrav-zhittya-dvokh-lyudey-64-otrimali-poranennya

Тайфун "Канун" у Японії забрав життя двох людей, 64 отримали поранення

 • 323725 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Надзвичайно сильний тайфун "Канун" (тайфун №6) спричинив значні руйнування та наслідки в кількох префектурах Японії. Повідомляють по двох загиблих та 64 поранених, пише УНН з посиланням на NHK.

Деталі

У префектурі Окінава у селі Огімі 90-річний чоловік загинув у ніч на 1 серпня, опинившись під дахом гаража, який обвалився. Поліція з'ясовує причини нещасного випадку, припускаючи, що гараж міг обвалитися через сильний вітер. У місті Урума 89-річна жінка запалила свічки, через що спалахнула пожежа. Жінку доставили до лікарні, проте вона померла наступного дня.

У місті Гінован чоловік у віці 20 років зламав ліву руку, прибираючи дерево, яке упало через сильний вітер, а в місті Яесе чоловік у віці 40 років травмував ногу, послизнувшись під час роботи на даху. У селі Накагусуку сорокарічний чоловік отримав травму голови через уламок розбитого віконного скла, перебуваючи у своєму будинку. У місті Томісіро чоловік у віці 80 років, який користувався кисневим інгалятором, був доставлений до лікарні, оскільки обладнання вийшло з ладу через перебої в електропостачанні.

Також на східному узбережжі міста Наго в північній частині головного острова Окінави внаслідок високих хвиль, викликаних тайфуном, обвалилася частина дороги і впало велике дерево.

За даними влади префектури, через високі хвилі, спричинені тайфуном, стався обвал дороги довжиною приблизно 15 метрів і шириною 5 метрів. Окрім того в цьому районі упала 300-річна ліщина, висотою 12 метрів і діаметром 50 сантиметрів.

За даними мерії міста Чіма на острові Окіноерабу у префектурі Каґосіма, 84-річна жінка вийшла з евакуаційного центру до лікарні, але упала через шквальний вітер, зламавши праве плече. За повідомленням пожежної служби, 71-річна жінка намагалася забрати пакунок зі свого автомобіля, коли її збив вітер і вона впала. Жінка була доставлена в лікарню.

За даними енергетиків, 134 830 (це понад 21%) будинків у префектурі Окінава були знеструмлені, а в префектурі Каґосіма через тайфун знеструмлено близько 2 050 домогосподарств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тайвані закривають школи та підприємства через тайфун "Канун"

High winds litter roads with debris in Japan's Okinawa prefecture as typhoon Khanun batters the island coastline https://t.co/ZTOKmfTvGn pic.twitter.com/cKHZ6vnOGC

— Reuters (@Reuters) August 2, 2023

Still atrocious conditions in southern Okinawa, no let up yet from #typhoon #khanun pic.twitter.com/s1JsOgN8a5

— James Reynolds (@EarthUncutTV) August 2, 2023

Wind is ripping - wasn’t expecting these kind of conditions, white out driving at times #typhoon #khanun in Okinawa pic.twitter.com/317EA5tWYv

— James Reynolds (@EarthUncutTV) August 2, 2023

Heavy Damage report in Naha City, #Okinawa, after Typhoon Khanun. #typhoon#Japan #TyphoonKhanun pic.twitter.com/73Hq86Qo3t

— Chaudhary Parvez (@ChaudharyParvez) August 2, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зірки "Ейфорії" вшанували пам'ять Ангуса Клауда

     • 759486 переглядiв