ukenru
tanzaniya-pidtverdili-smert-5-lyudey-vid-marburzkogo-virusa

Танзанія підтвердила смерть 5 людей від Марбурзького віруса

 • 687943 переглядiв

КИЇВ. 22 березня. УНН. Міністерство охорони здоров'я Танзанії підтвердило, що п'ятеро людей померли, а ще троє проходять лікування від лихоманки Марбург, схожої на лихоманку Ебола, передає УНН.

Деталі

Міністр охорони здоров'я Уммі Мваліму заявила, що випадки захворювання були виявлені у західному регіоні Кагера, і уряду вдалося контролювати його поширення в інші регіони.

Як і Ебола, вірус Марбург виникає у кажанів і поширюється між людьми при тісному контакті з біологічними рідинами інфікованих людей або поверхнями, такими як заражені простирадла. Без лікування Марбург може призвести до смерті у 88% людей.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, спалахи хвороби Марбург та окремі випадки були зареєстровані в Анголі, Конго, Кенії, Південній Африці, Уганді та Гані.

Кенія та Уганда перебувають у стані підвищеної готовності через нещодавні випадки захворювання в Танзанії.

Рідкісний вірус був вперше ідентифікований у 1967 році після того, як він викликав одночасні спалахи захворювання в лабораторіях Марбурга, Німеччина, та Белграда, Сербія. Семеро людей, які зазнали впливу вірусу під час проведення досліджень на мавпах, загинули.

Для лікування марбурзької хвороби немає затверджених вакцин чи ліків, але регідратаційна терапія для полегшення симптомів може підвищити шанси виживання.

Українські Національні Новини

Новини Світу