ukenru
tanki-dlya-ukrayini-zmi-diznalisya-pro-plani-nimechchini-schodo-leopard-1

Танки для України: ЗМІ дізналися про плани Німеччини щодо Leopard 1

 • 1441436 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Газета Süddeutsche Zeitung з урядових джерел дізналася, що уряд Німеччини схвалив постачання Україні своїх старих танків Leopard 1, пишуть німецькі ЗМІ, пише УНН.

Деталі

"Уряд Німеччини вирішив передати Україні бойові танки Leopard 1 із промислових запасів, повідомила в п'ятницю, 3 лютого, газета Süddeutsche Zeitung (SZ). Поставка може відбутися, як тільки їх відремонтують, пише видання з посиланням на урядові джерела", - пише DW.

За їхніми даними, німецькі компанії Rheinmetall і Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft можуть уже найближчим часом підготувати для відправки в Україну десятки "Леопардів", однак досі не вирішені проблеми з закупівлею боєприпасів.

Водночас німецьке інформаційне агентство dpa з посиланням на джерело в урядових колах зазначає, що офіційно передача цих танків Києву поки не схвалена.

Тим часом n-tv повідомляє, що "федеральний уряд видає ліцензію на експорт основних бойових танків Leopard 1 до України". Це, як вказано, підтвердив офіційний представник уряду Штеффен Гебештрайт у Берліні, не повідомивши жодних подробиць.

Доповнення

Рішення Берліна відправити Leopard 2 німецького виробництва стало переломним моментом у підтримці Заходом України, адже стало згодою поставити сучасні основні бойові танки НАТО.

путін пригрозив Заходу наслідками підтримки Києва.

Українські Національні Новини

Новини Світу