taikonavty-shenchzhou-17-zdiisnyly-pershyi-vykhid-u-vidkrytyi-kosmos

Тайконавти “Шеньчжоу-17” здійснили перший вихід у відкритий космос

 • 25392 переглядiв

Двоє тайконавтів "Шеньчжоу-17", Тан Хунбо і Тан Шенджі, здійснили свій перший вихід у відкритий космос, виконуючи такі операції, як ремонт сонячного крила модуля "Тяньхе".

Два тайконавти пілотованого китайського корабля "Шеньчжоу-17" здійснили перший вихід у відкритий космос для проведення позакорабельних робіт, передає агентство Xinhua, пише УНН.

 Деталі

 Тайконавти "Шеньчжоу-17" Тан Хунбо, Тан Шенджі здійснили свій перший вихід у відкритий космос для низки операцій, таких як ремонт сонячного крила основного модуля "Тяньхе" за допомогою наземної команди та роботизованої руки космічної станції. Зазначається, що Тан Хунбо - перший китайський космічний мандрівник, який повернувся на космічну станцію для другої місії та здійснив вихід у відкритий космос.

Також Тан Шенджі став наймолодшим астронавтом країни, який здійснив позакорабельну місію.

У майбутньому екіпаж "Шеньчжоу-17" завершить значну кількість запланованих космічних наукових експериментів, технічних випробувань та виходів у відкритий космос

- повідомляє видання.

 Члени екіпажу вже проводили багато завдань, включаючи ротацію екіпажу з астронавтами "Шеньчжоу-16", технічне обслуговування платформи космічної станції, позакорабельні перевірки, випробування скафандра та перевірку обладнання вантажного корабля "Шеньчжоу-6".

Нагадаємо

В жовтні екіпаж китайського апарату "Шеньчжоу-16" успішно повернувся на Землю після майже п'яти місяців, проведених на орбітальній китайській станції "Тяньгун".

Павло Башинський

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі