ukenru
tadzhikistan-nazvav-intsident-na-kordoni-z-kirgizstanom-provokatsiyeyu

Таджикистан назвав інцидент на кордоні з Киргизстаном провокацією

 • 11330 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Управління прикордонних військ Держкомітету нацбезпеки Таджикистану назвало провокацією інцидент на кордоні з Киргизстаном напередодні зустрічі президентів двох країн у місті Исфара на півночі республіки. Про це йдеться в поширеній заяві відомства, повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"Те, що відбулося напередодні зустрічі на вищому рівні глав двох сусідніх держав в місті Исфара свідчить про те, що деякі зацікавлені киргизькі кола не хочуть миру і спокою на лінії кордону і вдаються до провокацій", - йдеться в заяві.

Раніше джерело в уряді Таджикистану повідомило ТАСС, що зустріч глав двох держав намічена на цей тиждень.

Нагадаємо, на кордоні між Таджикистаном і Киргизстаном 22 липня сталися сутички, внаслідок яких загинула одна людина і щонайменше п’ятеро були поранені.

Інформацію пізніше підтвердили у Державній прикордонній службі Киргизстану.

За офіційною інформацією, сутички між жителями таджикистанського села Ворух і киргизстанського села Ак-Сай почалися після того, як жителі Воруху вивісили свої національні прапори на непозначеній території. Жителі киргизького села були проти цього.

Невідомо, хто з жителів першим застосував фізичну силу. Повідомляється, що в хід пішло каміння, також почалася стрілянина.

Убитим виявився 52-річний учитель школи у Ворусі. Серед поранених – співробітник міліції.

Село Ворух – таджикистанський ексклав, розташований на території Киргизстану, навпроти нього через річку лежить село Ак-Сай.

Українські Національні Новини

Новини Світу