sytuatsiia-z-pensiinym-zabezpechenniam-krytychna-zholnovych

Ситуація з пенсійним забезпеченням критична - Жолнович

 • 20112 переглядiв

Лише 9,5 мільйонів українців сплачують єдиний соціальний внесок, тоді як 11 мільйонів пенсіонерів отримують пенсії, що створює критичну ситуацію, яка вимагає внесення змін, щоб зробити солідарні пенсії більш справедливими.

Лише 9,5 млн українців сплачують ЄСВ, а пенсію отримують 11 млн пенсіонерів. Тому спроектовано зміни до чинного законодавства, щоб зробити солідарні пенсії більш справедливими. Про це заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, в межах Конференції високого рівня щодо Європейської соціальної хартії у Вільнюсі, передає кореспондент УНН.

Сьогодні у нас критична ситуація з пенсійним забезпеченням, адже 9,5 млн людей платять ЄСВ, а 11 млн пенсіонерів пенсію отримують. Це дуже не сприятливе співвідношення для того, щоб посилювати захист в солідарній пенсійній системі, для наших громадян,

- каже Жолнович.

Деталі

За її словами, вже спроектовано зміни до чинного законодавства і фіналізують їх, щоб зробити солідарні пенсії більш справедливими.

"Ми побачили певні викривлення, щодо того, як сьогодні нараховується пенсія, сьогоднішніх пенсіонерів і тих, хто отримав пенсії давно. Зараз, ми принаймні вирівняємо рівень пенсійних виплат, щоб вони були справедливі", - додає вона.

Жолнович наголошує, що це лише перша частина великої реформи, яка має об’єднати усі соціальні сфери у єдиний соціальний кодекс.

"Ми маємо започаткувати накопичувальну пенсійну систему, щоб дати можливість нашим громадянам, які зараз працюють відкласти власні заощадження, щоб мати можливість забезпечити себе на пенсії в майбутньому. Крім того, такі накопичення, є дуже хорошим внутрішнім інвестиційним ресурсом, який нам потрібний для відновлення", - каже міністерка соціальної політики.

Нагадаємо

В Україні накопичувальна пенсійна система поки не готова до запровадження, оскільки потрібно забезпечити чітке законодавство та розвиток фондового ринку.

Популярні

Новини по темі

В Україні на обліку понад 4,6 млн переселенців

 • 27743 переглядiв

Окупанти вдарили по Херсону: поранені двоє містян

 • 23357 переглядiв