sytuatsiia-na-dniprohes-pislia-ataky-rf-fedorov-kazhe-lyshe-na-vstanovlennia-naslidkiv-znadobliatsia-misiatsi

Ситуація на ДніпроГЕС після атаки рф: Федоров каже, лише на встановлення наслідків знадобляться місяці

 • 73899 переглядiв

На Дніпровській ГЕС, атакованій російськими військами, проводиться повний аналіз пошкоджень, перш ніж відновити її здатність виробляти електроенергію, на що підуть місяці, а на дамбі функціонує лише одна смуга руху.

На атакованій російськими військами Дніпровській ГЕС проводять повний аналіз збитків, завданих інфраструктурі. Лише після цього можна буде приступити до відновлення спроможності генерувати електроенергію. На греблі функціонує лише одна смуга руху. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону у середу, пише УНН.

ДніпроГЕС як і раніше після атаки ворожих ракет не функціонує. Знадобляться місяці для того, щоб спочатку встановити тільки наслідки тих руйнувань, які завдав ворог, і потім ще велика кількість часу для того, щоб відновити спроможність генерувати електроенергію на нашій Дніпровській ГЕС

- повідомив Федоров.

З його слів, "сьогодні лише одна смуга руху функціонує на Дніпровській ГЕС, а інша - точно також на місяці зруйнована, і наразі ми навіть не можемо точно сказати, скільки часу знадобиться на відновлення".

"Тому що наразі експерти, підрядники, проектувальники проводять повний аналіз та детальний аналіз збитків, які завдані нашій інфраструктурі", - вказав Федоров.

Доповнення

Російські війська під час масованої атаки 22 березня завдали удару по найбільшій ГЕС України - ДніпроГЕС у Запоріжжі. Укргідроенерго повідомляло про серйозні пошкодження.

У Міненерго цей удар рф назвали наймасштабнішою атакою на українську енергетику за останній час.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що російські війська за ніч і ранок 22 березня запустили по Україні понад 60 "шахедів" і майже 90 ракет різних типів.

Пізніше в Повітряних силах ЗСУ уточнили, що зі 151 засобу повітряного нападу, які запустила рф, 92 збили сили ППО.

Популярні

Новини по темі

Zara відновлює роботу магазинів в Україні

 • 68123 переглядiв

Яким буде розмір виплат аліментів у 2024 році

 • 25700 переглядiв