sytuatsiia-diisno-skladna-ekspert-pro-dopomohu-ssha-dlia-ukrainy

Ситуація дійсно складна: експерт про допомогу США для України

 • 38037 переглядiв

Краєв повідомив, що за даними його джерел, відомо, що в США є лобісти, бізнес, які готові підтримувати Україну.

Ситуація з допомогою США для України наразі дійсно складна. Проте візит Президента Володимира Зеленського та української делегації до США – це дуже позитивний сигнал. Про це журналісту УНН розповів експерт Ради зовнішньої політики "Українська призма" Олександр Краєв та додав, що в США є лобісти, які готові підтримувати Київ.

"Ситуація дійсно складна. Ми бачимо, що українська тема стала частиною внутрішньої політичної боротьби між партіями. Ми бачимо достатньо значне політиканство на цьому фоні й потрібно розуміти, що це буде продовжуватися й багато в чому навіть посилюватися. Єдине, що може це перервати, якщо Україна все ж таки отримає тимчасовий пакет підтримки, той який зараз пропонується адміністрацією Байдена", - сказав Краєв.

Він зазначив, що це відкриє можливість більш спокійно пережити Україні період перед прийняттям Федерального бюджету.

"Звісно питання, чи буде у Федеральному бюджеті також допомога Україні, тому що якщо буде розподілено значну суму в тимчасовий пакет, то чи захочуть республіканці, якщо більш вузько казати, трампісти, голосувати за додаткову підтримку України в межах Федерального бюджету", - сказав Краєв.

Він зауважив, що для України наразі важливо, щоб пакет анонсованої допомоги Конгрес США підтримав до Різдва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського запросили у США виступити перед сенаторами

"Так чи інакше для нас зараз ключове питання, щоб консервативні республіканці, демократи, всі хто казав, що можливо прийняти пакет допомоги до Різдва, щоб дійсно це стало можливим, щоб дійсно цей пакет було прийнято. Й тоді, будь-які можливі проблеми для нас дійсно зменшуються", - розповів Краєв.

Експерт відмітив, що візит Президента України Володимира Зеленського та української делегації до США – це дуже позитивний сигнал.

"Дійсно дуже добре, що зараз є візит Зеленського до США, дуже добре, що наші делегації стали активніше їздити. Тобто є питання щодо їх складу, є питання щодо того, як вони формуються, що вони не зовсім репрезентативні в плані парламентських партій, в плані конкретних міністерств, але загалом сама ідея, що Україна більш представлена, що про Україну говорять українськими голосами й без нас не вирішуються питання, які нас стосуються – це, в принципі, дуже позитивний сигнал й нам потрібно в цьому ж плані продовжувати", - зазначив Краєв.

Окрім того, Краєв повідомив, що за даними його джерел, відомо, що в США є лобісти, бізнес, які готові підтримувати Україну.

"Звісно ідеально було б залучати лобістів, додаткові якісь наші джерела інформаційного впливу, але, я думаю, це й так робиться, просто це як завжди не публічна частина роботи. З моїх джерел мені відомо, що дійсно є лобісти, які готові нас підтримувати, є бізнеси, є діаспора наша, яка продовжує з нами працювати, тобто насправді широкий об'єм інформаційної роботи робиться. Це поки що той максимум, який ми можемо собі дозволити. Все інше вже стосується внутрішньоамериканської тематики, яка вирішується або кулуарно, або під час офіційних візитів", - розповів Краєв.

Доповнення

У Сенаті США заблокували законопроєкт про надзвичайні витрати щодо надання мільярдів доларів безпекової допомоги Україні та Ізраїлю, оскільки республіканці наполягали на своїх вимогах щодо посилення заходів контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою. 

Посол України в США Оксана Маркарова заявляла, що сенат США повторно внесе на голосування законопроєкт про надзвичайну допомогу Україні. 

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ситуація дійсно складна: експерт про допомогу США для України

     • 38037 переглядiв

    У Раду внесли постанову про звільнення члена ЦВК Буглака

     • 27959 переглядiв

    Умєров за два роки задекларував майже 8 млн грн доходів

     • 27799 переглядiв

    ВВП України зростає другий квартал поспіль - Держстат

     • 29714 переглядiв

    У Києві почало підтоплювати ще одну станцію метро: що відомо

     • 108599 переглядiв