syrskyi-pro-sytuatsiiu-na-fronti-voroh-prodovzhuie-rvatysia-u-napriamku-pokrovska

Сирський про ситуацію на фронті: ворог продовжує рватися у напрямку Покровська

 • 20044 переглядiв

Головнокомандувач ЗСУ повідомив про активні бої на східному фронті. Він наголосив на важливості ефективного вогневого ураження ворога, використання дронів та якісної підготовки військ для стримування наступу противника.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про ситуацію на фронті, на тлі роботи на найгарячіших ділянках на сході. Головком наголосив на важливості ефективного вогневого ураження ворога, використання дронів та якісної підготовки військ для стримування наступу противника, пише УНН.

Працюю на найгарячіших ділянках Східного фронту. Ворог не зважає на доволі високий рівень втрат та продовжує рватися в напрямку Покровська. Жорсткі бої тривають в Красногоровці, в районах Прогреса, Залізного, Північного, Часового Яра. Окупанти не полишають спроб захопити Стельмахівку, Макіївку, атакують наші позиції в Іванівському, Кліщіївці, намагаються захопити острови пойми лівого берега річки Дніпро

- написав Сирський у Telegram.

Зі слів Головкома, "фактично по всьому фронту відбуваються активні бойові дії різної інтенсивності".

"Що ми можемо та маємо зробити для того, аби зупинити наступ чисельно переважаючого ворога? Відповідь одна: ефективне вогневе ураження основних сил противника та його резервів на дальніх підступах, комплексне ураження противника перед переднім краєм, стійке утримання підготовлених в інженерному відношенні рубежів і позицій, максимально ефективне використання всіх можливостей зброї та боєприпасів, насамперед бойових дронів, у яких ми маємо перевагу. А також опанування нових способів знищення розвідувальних БПЛА противника в умовах тотального дефіциту зенітних ракет малої дальності, тільки з використанням засобів РЕБ та fpv-дронів", - зазначив Сирський.

"Здається, нічого нового. Разом з тим, це потребує майстерності у застосуванні зброї та техніки, влучного вогню, маневру вогнем, силами та засобами - тобто якісної підготовки всіх категорій військовослужбовців до виконання бойових завдань", - вказав він.

З його слів, "важливе значення має підготовка штабів всіх рівнів, з метою максимального використання бойових можливостей військ та мінімізації наших втрат". "Тому, цього разу також перевірив хід підготовки резервів до участі у бойових діях. Відмічаю максимальне наближення занять до реальної бойової обстановки, використання дронів зі скидами та fpv-дронів для імітації дій противника, що дозволяє навчати наших воїнів практично знищувати цей вкрай небезпечний вид зброї", - повідомив Головком.

Він зазначив, що "варто використовувати нашу перевагу у застосуванні бойових дронів та fpv-дронів у знищенні БПЛА противника"

"Зустрівся з кожним командиром бригади, які ведуть оборону на напрямках головних дій противника, обговорили питання щодо підвищення ефективності наших дій, поповнення втрат, забезпечення боєприпасами, вирішення інших проблемних питань. Звичайно, подякував нашим воїнам за мужність, стійкість та героїзм, які вони щоденно проявляють при захисті нашої держави та вручив відзнаки!" - вказав Сирський.

117 бойових зіткнень на фронті: найактивніші бої на Покровському напрямку22.07.24, 08:54

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Дощі з грозами і до 34°: прогноз погоди на сьогодні

     • 12589 переглядiв

    За добу країна-агресор втратила 1050 військових та 18 танків

     • 25154 переглядiв