symuliatory-droniv-navchalni-tyry-uriad-vydilyv-174-mlrd-hrn-na-uroky-zakhystu-ukrainy

Симулятори дронів, навчальні тири: уряд виділив 1,74 млрд грн на уроки "Захисту України"

 • 30645 переглядiв

Уряд України виділив 1,74 млрд грн на покращення уроків "Захисту України", включаючи кошти на сучасне навчальне обладнання та підвищення кваліфікації вчителів.

Кабінет міністрів України виділив 1,74 млрд грн із держбюджету на уроки "Захисту України". 1,64 млрд грн підуть на закупівлю навчального обладнання, зокрема симуляції управління дронами, навчальні тири й макети та аптечки й тренажери для серцевої реанімації. Про це повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram, пише УНН.

"Симулятори дронів, навчальні тири, домедична допомога та 3D-друк. Трансформуємо уроки "Захисту України". Уряд виділив на це 1,74 млрд грн", - написав Федоров.

За його словами, 100 мільйонів підуть на професійний розвиток учителів і 1,64 млрд грн — на закупівлю навчального обладнання, наприклад:

• симуляції управління дронами;

• навчальні тири й макети;

• аптечки й тренажери для серцевої реанімації, тренажер дефібрилятора, турнікети;

• навчальні набори для роботи з електронікою, зв'язком і 3D-друком.

"Уроки "Захисту України" мають відповідати сучасним викликам і технологічним вимогам. Уже цього року МОН додав у навчальну програму блок по дронах. Далі повністю переглянемо підхід до дисципліни "Захист України" і паралельно навчаємо вчителів та забезпечуємо школи сучасною технікою", - зазначив Федоров.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий зазначив, що в умовах повномасштабної війни уроки навчального предмета "Захист України" набувають нового значення.

"Це не абстрактні знання, а цілком конкретні навички, потребу в яких учнівство бачить щодня. Це вміння поводитися в критичних ситуаціях, базові навички домедичної допомоги, знання, як захистити себе й інших у разі небезпеки, як поводитися з вибухонебезпечними предметами, використовувати новітнє обладнання тощо. Це все може врятувати життя учням, які от-от підуть у доросле життя. І, звісно, це таке актуальне зараз національно-патріотичне виховання, яке є складником боротьби з російською агресією", — наголосив Лісовий.

Доповнення

В Україні у понад 70 школах запроваджено використання ручних металодетекторів.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна продовжила антарктичну програму до 2025 року

     • 33221 переглядiв