ukenru
svitovi-tsiny-na-naftu-zalyshaiutsia-stabilnymy-na-tli-zaprovadzhennia-sanktsii-proty-iranu

Світові ціни на нафту залишаються стабільними на тлі запровадження санкцій проти Ірану

 • 18913 переглядiв

У середу ціни на нафту стабілізувалися на позначці 88 доларів за барель, незважаючи на падіння запасів нафти в США та нові санкції проти Ірану, а аналітики встановили максимальну ціну нафти марки Brent на рівні 90 доларів через премію за геополітичні ризики.

Ціни на нафту марки Brent стабілізувалися в середу в районі 88 доларів за барель попри повідомлення щодо падіння запасів нафти в США та оголошення нового раунду санкцій проти Ірану, передає УНН із посиланням Reuters.

Деталі

Ціни на нафту коливалися між зростанням і падінням на початку тижня через сумніви щодо нових санкцій проти іранської нафти, а також даних щодо запасів нафти в Сполучених Штатах, але у середу стабілізувалися на рівні близько 88 доларів.

Як зазначають аналітики Goldman Sachs, очікувана деескалація між Іраном та Ізраїлем у майбутньому може позбавити ще 5-10 доларів за барель. З урахуванням "високої надбавки за геополітичний ризик" у найближчі місяці, встановлено максимальну ціну на Brent у 90 доларів за барель, передає Reuters.

Контекст

У вівторок Сполучені Штати оголосили про новий раунд санкцій проти Ірану, націлених на "дві компанії та чотирьох осіб, причетних до зловмисних кібератак", які були здійснені "проти американських компаній і державних установ".

У четвер Сполучені Штати в координації з Великою Британією першими посилили свої санкції проти Ірану після нападу на Ізраїль минулих вихідних, націлившись на "іранську програму безпілотників, сталеливарну промисловість і виробників автомобілів".

Ділова активність у США охолола в квітні до чотиримісячного мінімуму, - S&P Global у вівторок оголосила, що зведений індекс PMI Output, який відстежує виробничий сектор і сфери послуг, впав цього місяця до 50,9 з понад 52 у березні.

Найбільша економіка світу в даний час потрапляє в категорію "погані новини - це хороші новини

- зазначив Тамаш Варга з нафтового брокера PVM.

Нагадаємо

Доходи рф від продажу нафти та газу подвояться попри санкції – Reuters

Також УНН повідомляв, що Рада підтримала віднесення нафти та газового конденсату до підакцизних товарів.