ukenru
svitovi-tsini-na-naftu-dosyagli-dvomisyachnogo-maksimumu

Світові ціни на нафту досягли двомісячного максимуму

 • 84067 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Нафта марки Brent піднялася в четвер до найвищого рівня з кінця березня, передає УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Brent, світовий орієнтир, підскочив у ціні на 2,8% до 117,25 доларів за барель на недавніх торгах - найвищий рівень з 28 березня.

"Інвестори нервово спостерігають за тим, як європейські чиновники намагаються домовитися про поетапну відмову від російської нафти, крок, який ще більше ускладнить потоки енергоресурсів", - зазначає CNN.

Ціни на нафту залишаються значно нижчими за недавній пік, встановлений у березні під час початкового шоку після вторгнення росії в Україну. На початку березня ціна на нафту марки Brent досягла максимуму 139,13 долара за барель, а ціна на нафту в США досягла 130,50 долара за барель.

Додамо

Ціни на газ знаходяться на рекордно високому рівні, хоч і почали вирівнюватися. За даними American Automobile Association, у четвер середній національний показник з бензину в США виріс до нового рекорду 4,60 долара за галон. Це на 30% дорожче ніж за день до вторгнення росії в Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу