sutichki-na-teritoriyi-lavri-u-kiyevi-suditimut-chotirokh-lyudey

Сутички на території Лаври: у Києві судитимуть чотирьох людей

 • 214834 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. До суду скерували справу щодо чотирьох осіб за обвинуваченням у вчиненні хуліганських дій на території національного заповідника "Києво-Печерська Лавра". Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передає УНН.

Цитата

«Печерською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 4 осіб за обвинуваченням у вчиненні хуліганських дій на території Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» (ч. 3 ст. 296 КК України)», - ідеться в повідомленні.

Деталі

Як повідомлялося, 19 квітня 2023 року група осіб, діючи узгоджено між собою, намагалися потрапити до одного з корпусів Лаври.

«Порушники, ігноруючи зауваження представників органів правопорядку, влаштували з ними штовханину, зламали захисні ролети та двері вищезазначеної будівлі, після чого протиправно проникнули в приміщення. Вжитими оперативними заходами правоохоронцям вдалося встановити та затримати чотирьох осіб (двох жінок та двох чоловіків), причетних до вчинення протиправних дій», - зазначається в повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що санкція статті передбачає від 2 до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо

19 квітня після роботи комісії МКІП з приймання-передачі державного майна національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" зібралися невстановлені особи. До правоохоронних органів було подано заяву щодо порушення громадського порядку. Правоохоронці затримали чотирьох активних учасників хуліганських дій на території Києво-Печерської лаври 19 квітня, їм повідомили про підозру.

4 липня до Києво-Печерської Лаври прибула комісія заповідника для опечатування вивільнених корпусів. В.о. генерального директора національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" Максим Остапенко повідомив, що були зафіксовані перешкоджання з боку присутніх на території людей. Комісія з Лаври того ж дня написала заяву до поліції через перешкоджання їй виконувати свою роботу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Одещині ворожий ракетний удар знищив дві пожежні машини

     • 148256 переглядiв

    Окупанти на Луганщині посилюють пропускний режим - ОВА

     • 200288 переглядiв

    Україна може отримати F-16 до кінця року - Кірбі

     • 196187 переглядiв

    Кулеба про "зернову угоду": ми готові піти на будь-який ризик

     • 325151 переглядiв