ukenru
suputnik-pokazav-novu-bratsku-mogilu-bilya-mariupolya

Супутник показав нову братську могилу біля Маріуполя

 • 134356 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Супутник зафіксував ще одну братську могилу поблизу Маріуполя – поруч із кладовищем окупованого села Виноградне, яке знаходиться у 5-6 кілометрах від міста. Про це свідчать супутникові знімки, які оприлюднили журналісти проекту Радіо Свобода "Схеми", пише УНН.

Деталі

Так, згідно з супутниковими знімками, викопані траншеї на території кладовища окупованого села з’явилися в кінці березня. Повідомляється що на знімках 17 березня цих розкопок ще немає. На фото Maxar за 29 березня вже помітні траншеї розміром орієнтовно 38 на 4 метри.

Відповідно до супутникового знімку Planet за 20 квітня розмір місця масового поховання збільшився до 45 на 25 метрів, зазначають журналісти.

Про те, що поруч із кладовищем села Виноградне під час окупації російськими військовими з’явилася братська могила місцевій владі, повідомили жителі – після публікації журналістів про зафіксовану супутником 300-метрову братську могилу в окупованому російськими військами селищі Мангуш. Інформацію передав міський голова Маріуполя Вадим Бойченко. Він вважає, що там можуть бути тіла сотень загиблих – переважно з лівобережної частини Маріуполя.

"Там вони ховають місцевих мешканців, яких ворожа російська армія вбила літаками, артилерією. Коли розпочались запеклі бої у місті після 20 березня, то тіла з вулиць вже прибирати ми змоги не мали… За попередніми даними в місті Маріуполь було вбито більше 20 тисяч місцевих жителів", – розказав Бойченко.

Контекст

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко сьогодні повідомив про нове місце масового поховання окупантами загиблих маріупольців - цього разу у Лівобережному районі біля кладовища с. Виноградне.

Доповнення

Супутник зафіксував братську могилу в окупованому російськими військами селищі Мангуш, яке знаходиться менше ніж у 20 кілометрах від Маріуполя. Журналісти проекту Радіо Свобода "Схеми" оприлюднили супутникові знімки, які показують вірогідне місце масового поховання.

Як писав УНН, у четвер радник мера Петро Андрющенко повідомив, що поблизу Маріуполя, шукаючи місця масового захоронення загиблих маріупольців, виявили вириті окупантами 30-метрові братські могили, куди тіла звозять вантажівками.

Пізніше цю інформацію підтвердив і міський голова Вадим Бойченко. Він повідомив, що запросив у компанії Maxar підтвердження цієї інформації знімками із супутників.

Українські Національні Новини

Суспільство