supertayfun-khinnamnor-viruye-nad-pivdennoyu-koreyeyu-tisyachi-lyudey-peremischeni-dvoye-zaginuli

Супертайфун "Хіннамнор" вирує над Південною Кореєю, тисячі людей переміщені, двоє загинули

 • 154758 переглядiв

Деталі

Тайфун, один з найпотужніших, що обрушилися на країну за останні десятиліття, обрушився на південний острів Чеджу та портове місто Пусан.

За даними Корейського метеорологічного управління, тайфун рухався на північний схід через Японське море і мав пройти повз місто Саппоро на північному сході Японії близько 9 години вечора. Японська влада заявила, що острів Хоккайдо, де розташоване місто Саппоро, зіткнеться з сильним вітром і хвилями вночі та в середу.

Міністерство внутрішніх справ та безпеки повідомило, що у місті Пхохан у Південній Кореї одного мешканця було винесено з дому сильною течією, а ще вісім людей зникли безвісти на затоплених підземних парковках. Ще одна людина померла після того, як була похована в будинку, який постраждав від зсуву в Кенджу, а одна людина зникла безвісти в Ульсані станом на полудень вівторка.

Втрати можуть зрости з продовженням рятувальних операцій.

Близько 2900 людей було евакуйовано, переважно на півдні країни, і понад 66 000 домогосподарств по всій країні залишились без електроенергії через тайфун.

В якості запобіжного заходу влада закрила понад 600 шкіл по всій країні, а місцеві перевізники призупинили близько 250 внутрішніх рейсів.

Сусідня Північна Корея також приготувалася дотайфуну, а лідер Кім Чен Ин головував на дводенній нараді щодо запобігання стихійним лихам і скидання води з греблі неподалік кордону з Південною Кореєю.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Рада ухвалила законопроєкт про охорону географічних брендів

     • 120451 переглядiв

    1xBet позбавили ліцензій для роботи в Україні

     • 584322 переглядiв

    Українці в Польщі знову можуть отримати гроші на ліки: деталі

     • 271294 переглядiв

    На Прикарпатті викрили потужну ботоферму

     • 178459 переглядiв