super-mario-premyer-italiyi-dragi-zrobiv-proschalne-poperedzhennya-lideram-yes

Super Mario: прем'єр Італії Драгі зробив прощальне попередження лідерам ЄС

 • 144192 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, який покидає свою посаду, сказав своїм колегам-лідерам Європейського союзу, що регіон перебуває в рецесії і що розбіжності в блоці стануть перемогою путіна. Про це УНН пише з посиланням на Bloomberg.

Попередження прозвучало, коли лідери обговорюють спірний енергетичний пакет і після того, як Німеччина розкритикувала план національної допомоги у розмірі 200 мільярдів євро.

Деталі

Колишній глава Європейського центрального банку, поводився відверто і різко на саміті в Брюсселі, заявили двоє людей, які попросили не називати їхніх імен під час закритих обговорень.

За словами людей, прем'єр-міністр, якого змінить лідер правої коаліції Джорджа Мелоні, попередив, що країни ЄС фінансують російського лідера. Він сказав, що економіка блоку знаходиться в рецесії, що посилюється фрагментацією ринку, що негативно позначається на єдності ЄС.

"Створення розколу між країнами ЄС є частиною путінської стратегії, і якщо ЄС не виявить єдності, переможе путін",- сказав Драгі, за словами джерел.

Драгі прийшов на саміт, розгніваний опором європейській ціновій стелі на імпорт газу, звинувативши багаті країни, такі як Німеччина, у тому, що вони витрачають більше, ніж дрібніші партнери, щоб захистити своїх громадян від енергетичного шоку.

Драгі попередив про негативний вплив на європейську єдність, якщо країни, які мають більшу фінансову силу, діятимуть поодинці, і закликав створити "загальну купівельну спроможність" для пом'якшення наслідків для споживачів.

Проти цього затято виступили більш ощадливі країни ЄС на чолі з Нідерландами та Німеччиною, які наполягають на тому, що блок має достатньо грошей, щоб допомогти урядам впоратися з кризою.

Після кількох годин обговорення ретельно сформульована заява саміту відобразила важкий компроміс, наголосивши на "важливості тісної координації та загальноєвропейських рішень, де це доречно".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Українські аграрії зібрали вже 29 млн тонн врожаю зерна

     • 1539022 переглядiв

    Київські школярі підуть на осінні канікули 31 жовтня – КМДА

     • 258784 переглядiв

    Деяких студентів переведуть на бюджет: кого торкнеться

     • 203208 переглядiв