sunak-zaznav-seryoznogo-udaru-cherez-rishennya-sudu-pro-migrantiv-pered-priydeshnimi-viborami-u-britaniyi

Сунак зазнав серйозного удару через рішення суду про мігрантів перед прийдешніми виборами у Британії

 • 67793 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Верховний суд Великої Британії ухвалив у середу, що план уряду щодо відправлення прохачів притулку в Руанду був незаконним, завдавши нищівного удару прем'єр-міністру Ріші Сунаку перед виборами, що очікуються наступного року, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Згідно з планом, Велика Британія мала намір відправити до східноафриканської країни десятки тисяч прохачів притулку, які прибули на її береги без дозволу, у спробі стримати потік мігрантів, які перетинають Ла-Манш із Європи на невеликих човнах.

Але в середу Верховний суд країни одноголосно ухвалив, що мігрантів не можна відправляти до Руанди, оскільки її не можна вважати безпечною третьою країною.

План з Руандою був центральним елементом імміграційної політики Сунака, на тлі того, як він готується до виборів наступного року, на тлі стурбованості деяких виборців щодо кількості прохачів притулку, які прибувають на невеликих човнах, пише видання.

Це рішення викликало гнівну реакцію з боку деяких законодавців з правого крила його партії, які заявили, що уряду слід розглянути можливість виходу з Європейської конвенції з прав людини, хоча суд чітко дав зрозуміти, що його рішення ґрунтується на низці законів та договорів, і не лише конвенції, пише видання.

Рішення, як зауважується, набуло ще більшого політичного значення в останні дні після того, як Сунак звільнив міністра внутрішніх справ Суеллу Браверман, популярну постать у правому крилі його партії, до компетенції якої входило вирішення питань імміграції. У вівторок вона розпочала різку атаку на Сунака, заявивши, що він порушив обіцянки щодо вирішення проблеми імміграції та зрадив британський народ.

Сунак сказав, що уряд передбачив усі можливі варіанти розвитку подій та зробить усе можливе, щоби зупинити нелегальну міграцію. 

Хоча суд заявив, що тепер це незаконно, його президент Роберт Рід залишив відкритим шанс на відновлення цього плану, заявивши, що "зміни, необхідні для усунення ризику видворення, можуть бути внесені в майбутньому, але не було доведено, що вони діють зараз". 

Після винесення рішення представник уряду Руанди заявив, що не погоджується з висновком про те, що Руанда не є безпечною третьою країною.

Доповнення

Обіцянка Сунака, Консервативна, партія якого, як повідомляється, відстає приблизно на 20 пунктів у опитуваннях громадської думки, "зупинити човни" - одна з п'яти ключових обіцянок його прем'єрства.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі