sudytymut-nardepa-hunka-ta-yoho-spilnyka-pidozriuiut-u-khabarnytstvi-na-85-tys-dolariv

Судитимуть нардепа Гунька та його спільника: підозрюють у хабарництві на 85 тис доларів

 • 21914 переглядiв

Народний депутат Анатолій Гунько та його спільник, обвинувачені в отриманні 85 000 доларів хабара за земельні угоди, постануть перед судом після завершення розслідування НАБУ і САП.

НАБУ і САП завершили розслідування у справі стосовно  народного депутата України від партії "Слуга Народу" Анатолія Гунька  та його спільника. Їх підозрюють в одержанні 85 тисяч доларів хабаря. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу НАБУ.

НАБУ і САП завершили розслідування у справі стосовно чинного народного депутата України та його спільника, викритих на одержанні неправомірної вигоди у сумі 85 тис. дол. США

- йдеться у повідомленні НАБУ.

Деталі

За даними слідства, народний обранець запропонував підприємцю отримати під обробку землю, яка перебувала у постійному користуванні держпідприємств. За кожен гектар аграрій мав надати 130 доларів США неправомірної вигоди.

В результаті домовленостей, за надання для обробки земель площею 1700 га одного з державних підприємств сума неправомірної вигоди становила 221 тис. дол. США. З них 85 тис. дол. США підприємець мав передати авансом до початку обробки.

Під час передачі цих коштів нардепа і двох його спільників викрили "на гарячому".

Нагадаємо

Прокурори САП за участю детективів НАБУ повідомив про підозру народному депутату 8 серпня. 

9 серпня Вищий антикорупційний суд відправив під варту Анатолія Гунька, а також визначив заставу в 30 млн гривень.

10 серпня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив про виключення Гунька з фракції.

4 жовтня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду лишила під вартою і зменшила розмір застави для нардепа з 30 до 10 мільйонів гривень.

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі