suditimut-blogera-svyaschennika-rpts-yakiy-zaklikav-rosiyskikh-viyskovikh-ubivati-ukrayintsiv

Судитимуть блогера-священника рпц, який закликав російських військових убивати українців

 • 503954 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього служителя собору УПЦ МП в м. Львів за обвинуваченням у поширенні матеріалів, що містить виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, а також заклики до агресивної війни проти України. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, пише УНН.

Деталі

Підозрюваним виявився 53-річний уродженець міста Львів. Раніше він протягом 12 років служив у соборі УПЦ МП. З 2005 року проживав у Києві, а у 2014 році втік до москви.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну підозрюваний, використовуючи власний акаунт у соцмережах, поширював для необмеженого кола користувачів повідомлення та відеозаписи, у яких він виправдовував збройну агресію рф проти України та публічно закликав до агресивної війни.

У своїх постах та відеоматеріалах підозрюваний підтримував та популяризував дії росії у зв’язку із повномасштабним вторгненням в Україну, глорифікував військових рф, поширював російські наративи про секретні біолабораторії в Україні та «укронацистів», стверджував, що «українці самі у всьому винні».

Священник намагався переконати, що росія не починала війну, а навпаки – завершує її та перекладав вину за її початок на «Майдан» та українців. Також чоловік висловлював подяку військовим рф за виконання в Україні «брудної кривавої роботи».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Звітував" фсб про наслідки російського удару по кафе у Краматорську: затримано російського інформатора

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    До України прибула адміністраторка USAID Саманта Павер

     • 323184 переглядiв

    У Києві обмежують рух вантажівок на тлі спеки

     • 621628 переглядiв

    В Україні стартувала кампанія з вакцинації від кору

     • 565146 переглядiв