ukenru
sud-yes-skasuvav-rishennya-pro-sanktsiyi-proti-materi-ochilnika-pvk-vagnera

Суд ЄС скасував рішення про санкції проти матері очільника пвк "вагнера"

 • 774576 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Верховний суд Європейського Союзу скасував санкції проти віолетти пригожиної, матері очільника пвк "вагнера" євгена пригожина. Про це інформує УНН, посилаючись на Reuters

Цитата

"Генеральний суд скасовує обмежувальні заходи, застосовані до пані віолетти пригожиної... в контексті війни росії проти України. Навіть якщо остання несе відповідальність за дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, зв’язок між пані пригожиною та її сином, встановлений на момент ухвалення оскаржуваних актів, базується виключно на їхніх родинних стосунках і тому не є достатнім, щоб виправдати її включення до обмежувальних списків", - заявив другий вищий суд блоку.

Деталі

Зазначається, що Євросоюз вніс віолетту пригожину в чорний список за день до повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого. Тоді блок заявив, що вона зіграла певну роль у діях свого сина, який розгорнув приватних бойовиків в Україні. У заяві пригожиної йдеться про те, що ЄС не вказав причини її внесення до чорного списку та ввів санкції "лише для того, щоб чинити тиск на її сина".

Рішення може бути оскаржене у вищій інстанції блоку, Суді ЄС. За словами речника, виконавча комісія Євросоюзу аналізує це рішення.

Також, журналіст "Радіо Свобода" повідомив, що у блоці "зробили поштовх" для уточнення критеріїв санкційного списку для членів сім'ї, щоб запобігти подібним випадкам.

"У останньому пакеті санкцій ЄС щодо росії, схваленому 24 лютого, було зроблено поштовх для уточнення критеріїв санкційного списку для членів сім’ї, щоб запобігти таким випадкам, як цей. Правова служба ЄС була позитивною, але Угорщина виступила проти, і врешті її не включили", - написав він у Twitter.

Нагадаємо

Європейський Союз вніс до десятого пакета санкцій 11 фізичних і 7 юридичних осіб, причетних до діяльності ПВК “Вагнера”.

Українські Національні Новини

Новини Світу