sud-viznav-vinnim-u-khuliganstvi-vikonavtsya-rosiyskogo-roku-u-lvovi

Суд визнав винним у хуліганстві виконавця російського року у Львові

 • 368334 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Галицький районний суд визнав винним у дрібному хуліганстві неповнолітнього Олександра, який виконував пісню російського музиканта Віктора Цоя. Про це повідомила народна депутатка Наталія Піпа, яка й звернулася за фактом порушення в поліцію, інформує УНН.

Цитата

«Галицький районний суд міста Львова визнав хлопця винним у вчиненні правопорушення - дрібне хуліганство. Враховуючи обставини - його неповнолітність і що його виховує - мама, що є людиною з інвалідністю, я особисто просила у письмовій заяві про те, щоб до нього не застосовували штраф, а лиш попередження», - написала нардепку у Facebook.

Вона нагадала, що у Львівській області російськомовний культурний продукт заборонений з 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні набуває чинності закон про заборону пропаганди російської імперської політики в Україні: що варто знати

Пізніше він також став заборонений у Тернопольській області, а також місті Івано- Франківськ та Хмельницький. Нещодавно Київська міська рада заборонила російськомовний культурний продукт у місті Київ.

Нардепка зазначила, що «якщо Ви чуєте російськомовну музику на вулиці в Україні - ви маєте право просити припинити за будь- яких умов. Бо прохання і висловлення думок можливе у будь- якій країні, крім тоталітарних, наприклад росії».

Нагадаємо

У червні у Львові вуличний музикант із Одеси Олександр виконував пісню російського рок-музиканта Віктора Цоя. Повз прогодила нардепка Наталія Піпа.

Вона попросила припинити співати мовою окупанта. За її совами, музикант відреагував агресивно й спілкувався російською мовою, тож депутатка викликала поліцію і написала заяву.

Правоохоронці склали адмінпротокол про дрібне хуліганство

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Світові ціни на нафту наближаються до найвищих за рік

     • 408682 переглядiв