ukenru
sud-virishiv-vipustiti-z-vyaznitsi-organizatora-vbivstva-babchenka

Суд вирішив випустити з в’язниці організатора "вбивства" Бабченка

 • 9418 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Київський апеляційний суд задовольнив скаргу підприємця Бориса Германа, якого підозрюють в організації "вбивства" журналіста Аркадія Бабченка, і звільнив його від подальшого відбування покарання. Про це у коментарі УНН повідомила прессекретар прокуратури Київської області Мар’яна Гайовська.

"Суд задовольнив скаргу (Германа - ред.)", - зазначила Гаєвська.

За її словами, Германа звільнили від подальшого відбування покарання у зв’язку зі станом здоров’я.

У прокуратурі Київської області очікують повний текст рішення суду і будуть визначатися - чи подавати скаргу.

Нагадаємо, 29 травня 2018 року стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялося, що він після пострілів в спину помер в кареті “швидкої”. Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий, і розповів деталі спецоперації щодо запобігання вбивству.

Зокрема, був затриманий ймовірний організатор вбивства російського журналіста, прізвище якого починається на “Г”. Йому повідомили про підозру за ч.1 ст.14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.258 КК України (організація підготовки теракту).

Стало відомо, що підозрюваним в організації вбивства Бабченка є підприємець Борис Герман, який раніше був помічником двох народних депутатів.

Згодом повідомлено про підозру ще одному фігуранту у справі В’ячеславу Пивоварнику.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП