sud-vidpustyv-pid-osobyste-zoboviazannia-pidozriuvanoho-u-nezakonnomu-znesenni-sadyby-zelenskykh

Суд відпустив під особисте зобов’язання підозрюваного у незаконному знесенні садиби Зеленських

 • 16663 переглядiв

Шевченківський суд Києва відпустив під особисте зобов'язання підозрюваного у незаконному знесенні садиби Зеленських. Запобіжний захід діятиме до 23 вересня, підозрюваний має здати паспорти та не спілкуватися зі свідками.

Сьогодні, 24 липня,  Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід співвласнику будівлі Михайлу Гречку, за вказівкою якого було знесено садибу Зеленських у Києві. Для підозрюваного визначили особисті зобов'язання. Про це УНН повідомляє із посиланням на Суспільне

Деталі 

Запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання вимагали прокурори.  Вони вважають, що є ризик переховування підозрюваного від органів досудового розслідування й суду. За даними прокуратури, у 2023 році Гречко виїжджав за кордон через систему "Шлях".

Адвокатка Гречка наполягала в суді, що зруйнована будівля не перебувала в реєстрі нерухомих пам'яток. Вона передала суду копії відповідних  документів, зокрема, від Мінкульту.

Гречко заявив на засіданні, що не визнає свою вину. За його словами, в садибі мала бути реконструкція - планувалось відновити її зовнішній та внутрішній вигляд у межах фундаменту.

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вигляді особистого зобов'язання. Також він має-  здати паспорти, прибувати до слідчого у разі потреби, повідомляти про зміну проживання та утримуватися від спілкування зі свідками.

Запобіжний захід діятиме до 23 вересня.

Садиба Зеленських: історія будівлі та деталі скандалу зі знесенням 23.07.24, 11:58

Нагадаємо

У Києві незаконно знесли садибу Зеленських, яка є значною історичною будівлею. Мінкульт не надавав дозволів на демонтаж і закликав правоохоронців звернути увагу на спробу знищення історичної забудови. Поліція також заявила про відкриття провадження у зв'язку зі знесенням будівлі. Через знесення сотні киян мітингували під КМДА, вимагаючи припинити руйнування історичної частини Києва.

22 липня Мер Києва Віталій Кличко заявив, що місто подасть до суду на забудовника за несанкціоноване знесення садиби Зеленських. Влада вимагатиме відбудувати садибу та розслідувати всіх причетних до її знищення.

23 липня повідомлялось, що поліція Києва повідомила про підозру 32-річному власнику будівлі за знесення історичної садиби Зеленських. Йому інкримінують умисне пошкодження майна, на яке накладено арешт

У Мінкульті визнали зруйновану садибу Зеленських пам'яткою архітектури23.07.24, 15:36

Популярні

Новини по темі