ukenru
sud-vidmovivsya-zvilnyati-yefremova-z-pid-varti

Суд відмовився звільняти Єфремова з-під варти

 • 15753 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Старобільський районний суд Луганської області відмовився змінити запобіжний захід екс-голові парламентської фракції "Партії регіонів" Олександру Єфремову на інший, не пов язаний з арештом. Про це йдеться в ухвалі суду 26 жовтня, передає УНН.

У заявленому клопотанні про зміну О.Єфремову запобіжного заходу сторона захисту зазначала про відсутність ризиків, за якими їх підзахисний не виконуватиме покладені на нього судом забов'язання, а також навела суду низку рішень Європейського суду з прав людини. Серед них фігурувало і рішення за скаргою Юрія Луценка, який кілька років тому зазнав кримінального переслідування.

У свою чергу суд визнав наведені захистом доводи безпідставними та такими, що "не відносяться до кримінального провадження". Зокрема, у судовому рішенні зазначається, що "по відношенню до Єфремова відкрито 5 кримінальних проваджень, 3 з яких відносяться до категорії особливо тяжких" і "до теперішнього часу існуючі ризики (що О.Єфремов, перебуваючи поза гратами буде впливати та перешкоджати встановленню істини) не зменшилися". Крім того, суд звернув увагу на той факт, що підсудному раніше було продовжено термін перебування під вартою до 20 листопада і цей строк не сплинув.

"Враховуючи викладення, суд вважає за необхідне в задоволенні клопотання адвоката Солодко відмовити. Ухвала оскарженню не підлягає", - зазначається в рішенні суду.

Наступне судове засідання у справі призначено на 10:00 14 листопада.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України звинувачує О.Єфремова у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном) (ч.3 ст.110) (скоєння дії з метою змін територіальних кордонів України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків) ч.1 ст 258-3 (створення або участь у терористичній організації), ч.3, 5 ст.27 (організація злочину), ст.341 (захоплення державних або громадських будівель) Кримінального кодексу України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП