ukenru
sud-v-rosiyi-zaareshtuvav-na-devyat-dib-zatrimanogo-z-ukrayinskim-praporom-aktivista

Суд в Росії заарештував на дев'ять діб затриманого з українським прапором активіста

 • 12350 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Петроградський районний суд заарештував на дев'ять діб активіста Асана Мумджі, затриманого з українським прапором біля будівлі суду 2 червня. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в Facebook, передає УНН.

Суд визнав Мумджі винним в організації неузгодженого публічного заходу (ч. 2 ст. 20.2 КоАП). Повідомлялося, що на активіста також склали протокол про непокору законному розпорядженню поліції (ст. 19.3 КоАП), але це не підтвердилося.

Нагадаємо, Мумджі разом з Ольгою Смирнової та Марією Кожеватовой затримали 2 червня біля будівлі Петроградського суду, коли вони стояли з українським прапором і плакатом на підтримку Олега Сенцова. У суді мало відбутися засідання у справі активіста "Демократичного Петербурга" Всеволода Нелаева.

Смирнову відпустили з поліції без складання протоколу. Кожеватову і Мумджі залишили у відділі на ніч. На Кожеватову склали протокол за частиною 8 статті 20.2 КоАП (повторне порушення порядку проведення публічного заходу). Суд у неї повинен відбутися також 3 червня.

Марію Кожеватову заарештували на 15 діб, вона оголосила голодування.

Українські Національні Новини

Політика