ukenru
sud-v-okupovanomu-krimu-rozglyane-prodovzhennya-areshtu-bekirovu

Суд в окупованому Криму розгляне продовження арешту Бекірову

 • 7508 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. В "Київському районному суді м.Сімферополя" на 10 квітня призначено засідання по розгляду клопотання щодо продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою кримськотатарського активіста Едему Бекірова. Про це повідомив адвокат Іслям Веліляєв в Facebook, передає УНН.

"10 квітня 2019 р. в Київському районному суді м Сімферополя під головуванням судді Хулапової Галини Олександрівни, відбудеться засіданням розгляду клопотання слідчого СВ УФСБ РФ по РК та м.Севастополь Романець І.А., про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою моєму підзахисному громадянину України Бекіров Едему Айдеровичу", - написав захисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політв'язень Бекіров збирається оголосити голодування – донька

Як повідомляв УНН, заарештованого в окупованому Криму активіста Едема Бекірова перевели в медсанчастину. Однак, за інформацією адвоката, Бекірова в медсанчастині СІЗО не надають необхідної допомоги, що є ризиком для його життя.

Раніше Омбудсмен України Людмила Денисова повідомляла, що стан здоров'я Бекірова надкритичний.

За словами адвоката, у Бекірова є захворювання, що перешкоджають перебуванню в ув'язненні: анатомічні дефекти - ампутації, які вимагають постійного медичного супроводу, - цукровий діабет.

Нагадаємо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські силовики на в'їзді в окупований Крим вранці 12 грудня 2018 року. Відомо, що він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП