ukenru
sud-u-spravi-mn17-prokuratura-niderlandiv-vvazhaye-nepravdopodibnoyu-versiyu-zakhistu

Суд у справі МН17: прокуратура Нідерландів вважає неправдоподібною версію захисту

 • 14000 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Прокуратура Нідерландів вважає непереконливою вимогу захисту Олега Пулатова, одного з обвинувачених у справі про катастрофу малайзійського Boeing рейсу MH17 на Донбасі в 2014 році, розслідувати версію про те, що лайнер був збитий військовим літаком. Про це під час слухання заявив прокурор Вард Фердінандуссе, передає кореспондент УНН.

"Захист просив додаткового розслідування сценарію, згідно з яким MH17 був збитий військовим літаком. Такий запит може бути задоволений, тільки якщо подібний альтернативний сценарій правдоподібний. Файл з вказівками того, що рейс MH17 міг бути збитий військовим літаком, вже є в досьє. Пулатов не додав нічого нового", - сказав прокурор.

Так, на його думку, нові свідчення несумісні з доказами у матеріалах справи, що стосуються типів пошкодження, які залишилися на уламках літака, кабіні пілота, тілах загиблих, а також даних з радарів і перехоплених телефонних розмов.

"Усі ці свідчення говорять про те, що літак був збитий ЗРК "Бук". Пулатов повинен надати дані, що спростовують ці свідчення..." - заявив Фердінандуссе.

Додамо, що адвокат Пулатова Сабіне тен Дуссхате заявила, що українські військові могли збити Boeing помилково, як це було з російським літаком Ту-154 в 2001 році.

Сьогодні суд у Нідерландах продовжив засідання у справі про збиття пасажирського літака Boeing рейсу MH17 у небі над Донбасом 17 липня 2014 року.

Під час попереднього засідання суду у справі про збиття пасажирського літака Boeing рейсу MH17 у небі над Донбасом так і не перейшов до розгляду справи по суті.

Тоді під час слухань адвокати клопотали про допити понад 100 осіб, так чи інакше пов'язаних з підготовкою матеріалів справи або які фігурують в ній. Адвокати раніше вимагали проведення більшої кількості розслідувань у справі і висловили сумніви в достовірності поточної версії прокуратури.

Нагадаємо, 23 червня захист підозрюваного в катастрофі росіянина Олега Пулатова розглядав "український сценарій з "БУКом".

Протягом двох днів (22-23 червня) перед суддями виступали адвокати підозрюваного Олега Пулатова.

Пулатов - єдиний з чотирьох підозрюваних, представники якого були присутні на судовому процесі.

Як повідомлялося в УНН, процес в окружному суді Гааги розпочався 9 березня. Слухання проходять в судовому комплексі під Амстердамом. Нинішній блок засідань триватиме до 3 липня. Судовий процес стосується перших чотирьох обвинувачених у збитті літака рейсу MH17.

Це троє громадян Росії: Ігор Гіркін, відомий на прізвисько "Стрєлков", який у час збиття літака називав себе "міністром оборони" угруповання "ДНР", Сергій Дубінський, відомий на прізвисько "Хмурий", відставний полковник ГРУ Росії, а на час тих подій "генерал-майор" в угрупованні "ДНР", що очолював його власне "ГРУ", Олег Пулатов, відомий на прізвисько "Гюрза", полковник, колишній російський спецпризначенець, який на окупованій частині Донбасу був тоді заступником Дубінського, — а також громадянин України Леонід Харченко, відомий на прізвисько "Крот", який перебував у той час у лавах угруповання "ДНР" під командуванням Дубінського.

Їм висунені попередні обвинувачення в убивстві 298 людей і в спричиненні катастрофи літака, що призвела до загибелі всіх на борту. Всі обвинувачені на процес не з’явилися. За оцінками експертів, вироку у процесі варто очікувати не раніше, ніж через кілька років.

Українські Національні Новини

Політика