ukenru
sud-u-rosiyi-prodovzhiv-na-tri-misyatsi-aresht-figurantam-spravi-khizb-ut-takhrir-zmi

Суд у Росії продовжив на три місяці арешт фігурантам "справи Хізб-ут Тахрір" - ЗМІ

 • 14000 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Південний військовий окружний суд в Ростові-на-Дону в складі головуючого судді Олександра Генералова в п'ятницю, 4 червня, продовжив на три місяці арешт фігурантам другої сімферопольської "справи Хізб-ут Тахрір", передає УНН з посиланням на "Крим.Реалії".

Деталі

Таким чином, Сейтвелі Сейтабдіев, Аким Бекіров, Рустем Сейтхалілов, Асан Янік і Ескендер Сулейманов будуть перебувати під арештом до 17 вересня.

Як повідомляють активісти, клопотання про продовження запобіжного заходу фігурантам "справи Хізб-ут Тахрір" прокурор Сергій Айдинов висунув в кінці засідання.

"Свою заяву він підкріпив тим, що підсудні можуть чинити тиск на свідків, спробувати втекти, а також вказав на тяжкість їх статті. Захист виступила із запереченням, Сіяр Панич звернув увагу, що всі свідки вже були допитані, інші адвокати повністю підтримали його і закликали суд відпустити обвинувачених з-під варти", - повідомляють активісти.

Фігурант "справи Хізб-ут Тахрір" Яким Бекіров заявив на суді, що особисто тримав речові докази в руках і ніколи не намагався їх знищити.

"Я згоден на домашній арешт, щоб жити в нормальних умовах, харчуватися нормальною їжею, а не перебувати за гратами з тарганами і отримувати пайки зі свининою і цвіллю", - сказав Бекіров.

Асан Янік на суді заявив, що вважає аргументи прокурора необгрунтованими, а прихованих свідків він назвав брехливими.

"Який тиск ми можемо надати, якщо він нічого не знає?" - цитують Янікова активісти.

Нагадаємо

3 лютого на засіданні в Апеляційному військовому суді міста Власіха фігуранти другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" - Сейтвелі Сейтабдіев, Аким Бекіров, Рустем Сейтхалілов, Асан Янік і Ескендер Сулейманов - заявили відвід складу російського суду і прокурору на засіданні.

18 січня Асана Янікова і іншого фігуранта другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Сейтвелі Сейтабдіева етапували з Сімферополя в СІЗО-1 Ростова-на-Дону.

Раніше повідомлялося, що Південний окружний військовий суд російського Ростова-на-Дону продовжив арешт фігурантів сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Джемілєв Гафарових, Сервет Газієву, Аліма Карімову, Сейранов Муртаза і Ерфану Османову на півроку, їх етапують з сімферопольського СІЗО в Росію.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП