ukenru
sud-u-moskvi-rozglyane-spravi-krimskikh-tatar-zatrimanikh-bilya-verkhovnogo-sudu-rosiyi

Суд у Москві розгляне справи кримських татар, затриманих біля Верховного суду Росії

 • 7862 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. У Таганському районному суді Москви 29 липня пройдуть засідання з розгляду адміністративних справ проти кримськотатарських активістів, затриманих біля Верховного суду Росії, повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода і об’єднання "Кримська солідарність".

Російська поліція затримала активістів 11 липня під будівлею суду, де проходив розгляд апеляції на вирок у бахчисарайській "справі Хізб ут-Тахрір". Активісти стояли з плакатами "Наші діти – не терористи", "Припиніть репресії в Криму". На них були складені протоколи за статтею "порушення встановленого порядку проведення зборів" Кримінального кодексу Росії.

Міністерство закордонних справ України висловило "рішучий протест у зв’язку з неправомірним затриманням російськими силовиками кримських татар".

Після російської анексії Криму навесні 2014 року на півострові регулярно відбуваються обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії і на території анексованого нею Криму організацією "Хізб ут-Тахрір".

Нагадаємо, Тейлор висловив глибоку стурбованість повідомленнями про затримання кримських татар владою РФ.

Українські Національні Новини

Суспільство