ukenru
sud-prodovzhiv-pidgotovche-zasidannya-za-obvinuvachennyam-8-figurantiv-u-spravi-onischenka

Суд продовжив підготовче засідання за обвинуваченням 8 фігурантів у "справі Онищенка"

 • 8807 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Солом'янський районний суд Києва продовжив підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням 8 учасників злочинної організації, у створенні якої підозрюється народний депутат Олександр Онищенко, у так званій "газовій справі". Про це повідомив головуючий суддя Сергій Агафонов, передає кореспондент УНН.

"Підготовче судове засідання оголошується відкритим", - сказав С.Агафонов.

Під час засідання секретар повідомила, що частина захисників не з'явилася в суд, хоча були поінформовані про процес.

Головуючий суддя попросив учасників процесу висловити свою думку щодо раніше поданих клопотань від захисника одного з обвинувачених про відвід суддів, а саме - відвід Сергію Агафонову, тобто головуючому, а також іншій судді Аллі Захаровій.

Проте деякі адвокати наголосили, що суд не може розглянути клопотання про недовіру суддям, оскільки не всі захисники обвинувачених прийшли і суд не отримав належних даних про те, чи були їхні колеги належно поінформовані. "Суд позбавлений можливості сьогодні розглядати взагалі будь-які клопотання", - сказала одна із адвокатів.

Наразі судді, заслухавши думки обвинувачених та їх захисту, пішли до нарадчої кімнати для ухвалення рішення стосовно подальшого продовження засідання у зв'язку з відсутністю деяких захисників.

Варто зазначити, що обвинувачений В.Постний бере участь у засіданні в режимі відеоконференції з Лук'янівського СІЗО.

Раніше прокурори САП подали до суду клопотання про продовження запобіжних заходів фігурантам справи, в тому числі, співорганізатору злочинної схеми Валерію Постному у вигляді тримання під вартою.

Зокрема, як повідомив прокурор САП Володимир Кривенко, термін арешту В.Постного закінчується 15 червня.

Нагадаємо, 30 травня у САП повідомили, що передали до суду обвинувальний акт щодо 8 учасників злочинної організації народного депутата Олександра Онищенка у "газовій справі". 

Обвинуваченим інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч.1 ст. 255, ч 4 ст.28, ч 5 ст 191, ч.4 ст 28, ч.3 ст.209, ч.4 ст.28, ч.2 ст 205, ч.4 ст 28, ч.2 ст 364-1, ч.2 ст 366, ч. 1 ст 388 ККУ.

Ще 9 осіб, за даними керівника САП Н.Холодницького, перебувають у розшуку, включно з О.Онищенком.

Як повідомляв УНН, народного депутата Олександра Онищенка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.255, ч.4 ст.28 ч.5 ст.191, ч.4 ст.28 ч.2 ст.205, ч.4 ст.28 ч.3 ст.209, ч.4 ст.28 ч.2 ст.364-1, ч.4 ст.28 ч.2 ст.366 КК України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП