ukenru
sud-finliandii-vidmovyvsia-rozghliadaty-skarhy-rosiian-na-zakryttia-kordonu-z-rf

Суд Фінляндії відмовився розглядати скарги росіян на закриття кордону з рф

 • 41256 переглядiв

Фінський суд відхилив скарги на закриття кордону з росією, постановивши, що рішення щодо кордону безпосередньо не вплинули на заявників.

Верховний адміністративний суд Фінляндії не став розглядати апеляційні скарги, подані на рішення уряду країни про закриття кордону з росією. Про це повідомляє Yle, пише УНН.

Деталі

У суді вказали, що позовники назвали себе громадянами Фінляндії або власниками посвідки на проживання, які належать до російської чи російськомовної меншини у Фінляндії або є членами сім'ї особи, яка належить до цієї меншини.

Зазначається, що серед деяких позовників також нібито були етнічні фіни, які "мають особливу потребу в поїздках до росії". Вони стверджували, що рішення про закриття кордону "дискримінує російську меншину і порушує основоположні права".

Вищий адміністративний суд Фінляндії вирішив відхилити скарги як неприйнятні. Він зазначив, що рішення щодо кордону не вплинули безпосередньо на ситуацію заявників таким чином, щоб дати їм право на оскарження.

Нагадаємо

30 листопада минулого року Фінляндія закрила всі свої автомобільні прикордонні пункти пропуску з росією, посилаючись на ризики для національної безпеки, пов'язані з гібридними операціями рф.

Ольга Розгон

Новини Світу