ukenru
sud-dozvoliv-zatrimati-melnichenka-y-areshtuvav-yogo-mayno-ta-rakhunki

Суд дозволив затримати Мельниченка й арештував його майно та рахунки

 • 14870 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Печерський районний суд Києва ще у травні повторно надав дозвіл Генеральній прокуратурі України на затримання екс-майора УДО Миколи Мельниченка для приводу його до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту. Про це йдеться у рішенні суду, передає УНН.

Згідно з ухвалою суду, Мельниченка підозрюють у вчиненні державної зради у формі шпигунства, розголошенні відомостей, що становлять державну таємницю, перевищенні службових повноважень, а також легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом за ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 328, ч. 3 ст. 365 та ч. 2 ст. 209 КК України.

Зазначається, що ще 25 листопада 2016 року його оголосили у всеукраїнський розшук.

22 лютого 2017 року слідство підготувало запит до Департаменту юстиції США для встановлення місцеперебування Мельниченка й проведення з ним відповідними американськими органами слідчих й процесуальних дій.

Також 14 квітня 2017 року до Інтерполу були направлені матеріали для оголошення його у міжнародний розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М.Мельниченко: родичі Тимошенко екстрено відправили до США людину для зустрічі зі мною

У рішенні вказано, що 16 травня 2018 року Печерський районний суд Києва повторно надав дозвіл на затримання Мельниченка для приведення його в суд, де йому обиратимуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім того, 10 вересня цього року суд ухвалив кілька рішень про арешт майна Мельниченка. Зокрема, суд арештував два автомобілі LEXUS, TOYOTA CAMRY, три сідлові тягачі DAF FT XF105, напівпричепи тощо.

Накладено арешт на дві квартири, житловий будинок та земельну ділянку. Також накладено арешти на рахунки Мельниченка у "ПриватБанку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майор М.Мельниченко готовий оприлюднити розмови П.Порошенка із Л.Кучмою

Довідка УНН: Микола Мельниченко звинувачує колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка в організації вбивства в 1996 році народного депутата і бізнесмена Євгена Щербаня, а колишнього главу уряду Юлію Тимошенко і партнера П.Лазаренка по бізнесу Петра Кириченка – в оплаті вбивства. Про це М.Мельниченко написав на своїй сторінці на Facebook.

При цьому він стверджує, що "про обставини розслідування даного злочину мені відомо з розмов, які я чув в кабінеті Л.Кучми. Розмови проходили між Л.Кучмою і генеральним прокурором України М.Потебенька, Л.Кучмою та М.Обіходом та іншими" . М.Мельниченко запевнив, що має запис цих розмов.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП