ukenru
sud-dozvoliv-sche-odne-zaochne-rozsliduvannya-schodo-yanukovicha

Суд дозволив ще одне заочне розслідування щодо Януковича

 • 74093 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Суд дозволив Державному бюро розслідувань провести ще одне спецрозслідування щодо експрезидента Віктора Януковича, повідомили у ДБР, пише УНН.

Цитата

"Суд дозволив слідчим Державного бюро розслідувань провести спеціальне розслідування щодо колишнього президента України Віктора Януковича, який підозрюється у підбуренні військовослужбовців УДО до дезертирства", - йдеться у повідомленні.

Деталі

У бюро нагадали, що у лютому 2022 року слідчі Державного бюро розслідування за погодженням із прокурором Офісу Генерального прокурора вже повідомили колишньому президенту України Віктору Януковичу нову підозру у підбурюванні військовослужбовців Управління державної охорони до дезертирства (ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст.408 КК України).

Переповіли і суть справи.

"24 лютого 2014 року колишній президент України, тікаючи від кримінальної відповідальності за злочини відносно учасників акцій протесту, схилив заступника начальника Управління державної охорони України – начальника Служби безпеки Президента України до дезертирства", - вказали у ДБР.

Там зазначають, що "евакуації" експрезидента з околиці села Урзуф Мангушського району Донецької області допомагали співробітники силових відомств рф. "Як наслідок, начальник його охорони не повернувся до місця служби зі службового відрядження з території Автономної Республіки Крим. Натомість разом з підозрюваним виїхав за межі України до російської федерації", - зазначили у бюро.

"На сьогодні у кримінальному проваджені підозрюються 4 особи. Крім Януковича, який безпосередньо керував незаконним переправленням осіб через державний кордон, також підозри повідомлені співробітникам Управління державної охорони України та цивільній особі", - повідомили у ДБР.

Доповнення

Колишній президент Янукович — фігурант декількох справ. В одній з них вже є вирок: у справі про державну зраду — 13 років ув’язнення. Суд ухвалив визнати Януковича винуватим у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України. Вирок оскаржили.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП