ukenru
suchasna-zbroya-klyuch-do-zabezpechennya-oboroni-ukrayini-scho-ne-viklyuchaye-postavki-vinischuvachiv-duda

Сучасна зброя – ключ до забезпечення оборони України, що не виключає поставки винищувачів - Дуда

 • 512699 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Президент Польщі Анджей Дуда заявив CNN, що сучасна зброя має ключове значення для захисту України від росії. На запитання, чи це включає це навіть поставки винищувачів, він відповів: «Якщо є така необхідність, звичайно, так», інформує УНН.

Цитата

«У нас є МіГ-29, українські пілоти готові сьогодні експлуатувати їх. Питання в тому, коли українські пілоти будуть готові літати на сучасних літаках за стандартами НАТО, таких як F-16, Mirage, французьких літаках, Eurofighter, або будь-яких інших типах сучасних машин. Питання, коли українські пілоти будуть до цього готові. Тому що підготовка пілота набагато складніша і набагато довша ніж підготовка оператора танка».

Деталі

Польські танки «Леопард» «готові до відправки» в Україну, сказав Дуда, додавши, що українські солдати зараз навчаються у Польщі керувати цими танками.

Він зазначив, що українські солдати будуть готові «протягом місяця повернутися до України разом із танками».

Однак у Польщі «серйозні проблеми» із отриманням запчастин до танків із Німеччини, додав польський лідер.

«Це не лише у нас - ці проблеми є досить поширеними. В інших країнах теж є проблеми з «Леопардами», бо німці мають серйозні проблеми з запчастинами. Ми не розуміємо цієї ситуації, але так воно й є. Наразі наші танки «Леопард» сьогодні готові для України. У нашому навчальному центрі проходять навчання українські танкісти на танках «Леопард», ми їх готуємо зараз, йде цикл навчання», - сказав Дуда.

Президент Польщі згадав розмову із президентом України Володимиром Зеленським у Києві 23 лютого 2022 року, за день до вторгнення росії.

«Коли я прощався з Володимиром, Володимир сказав мені: «Анджей, я не знаю, чи побачимось ми знову». Це був дуже сильний момент, момент що хвилює. А потім він мені сказав: «Якщо путін думає, що він контролюватиме Україну, завоює Україну, як це зробили з Кримом у 2014 році, то він помиляється. У нас восьмирічний бойовий досвід та тисячі людей, які воювали на фронті. Ми битимемося до кінця, поки не впадемо». Саме це й сталося. І вони борються до сьогодні», - сказав Дуда.

Українські Національні Новини

Новини Світу