ukenru
stvorennya-viyskovikh-sudiv-v-ukrayini-peredbachaye-vnesennya-zmin-do-konstitutsiyi-matios

Створення військових судів в Україні передбачає внесення змін до Конституції - Матіос

 • 7342 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Для створення військових судів в Україні потрібно внести зміни до Конституції. Про це сьогодні заявив на брифінгу заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор Анатолій Матіос перед міжнародною конференцією "Реформування системи військової юстиції України: сучасний стан та перспективи" у Харкові, передає УНН.

"Щодо військових судів. Дуже важко давалося і дається процедура реформування судової системи. Для створення військових судів, а це спеціалізовані судді, потрібно внесення змін до Конституції. Наразі я виконую закон. Я не можу давати політичних оцінок чи політичних прогнозів. Але єдиний мій прогноз – поки не отямиться делегований елітний політичний клас у стінах Верховної Ради, ми можемо втратити залишки того, що називається державою", - наголосив він.

На сьогодні, за словами Матіоса, в країні замість близько 8 тисяч суддів є трохи понад 5 тисяч. І цивільні судді, зазначив він, "розгрібаючи десятки тисяч адмінпротоколів, арештовуючи пияків, грабіжників не встигають швидко дати відповідь захиснику держави – винен чи не винен".

"І тоді людина, яка зобов’язана віддати життя державі, зневірюється у власній країні. Ми не маємо права цього допустити, і повинні запобігти будь-якій загрозі".

Як повідомляв УНН, в Україні необхідно створити систему військових судів. Про це у своїй статті, опублікованій на сайті Військової прокуратури центрального регіону, заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Українські Національні Новини

Політика