ukenru
stskk-rezhim-tishi-v-zoni-ato-ye-vidnosnim

СЦКК: "режим тиші" в зоні АТО є відносним

 • 12637 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. В українській стороні Спільного центру контролю і координації питань, пов'язаних з припиненням вогню на Донбасі, заявляють, що оголошений з 24 грудня "режим тиші" на Донбасі має відносний характер. Про це сказав керівник української сторони в СЦКК Анатолій Петренко в ефірі "112 України", передає УНН.

"На жаль, змушені констатувати, що режиму стовідсоткової "тиші" не вдалося досягти. "Тиша" є відносною, тривають окремі провокаційні обстріли зі стрілецької зброї. Але позитивна тенденція є в тому, що сьогодні не було зафіксовано жодного артилерійського обстрілу, був лише один приліт міни калібру 120 мм на маріупольському напрямку", - повідомив він.

За словами А.Петренка, інформація про порушення бойовиками перемир'я, як і раніше, передається представникам моніторингової місії ОБСЄ.

Як повідомляв УНН, станом на ранок 24 грудня українська сторона СЦКК підтвердила про запровадження всеосяжного, стійкого, безстрокового припинення вогню, починаючи з 00:00 24 грудня 2016 року.

Згодом у штабі АТО повідомили, що бойовики розпочали провокації після запровадження режиму тиші в зоні АТО і відкрили вогонь зі стрілецької зброї.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП