straik-polskykh-pereviznykiv-z-protestuvalnykamy-zustrilysia-ukrainski-konsuly

Страйк польських перевізників: з протестувальниками зустрілися українські консули

 • 1781 переглядiв

Українські консули відвідали заблоковані пункти пропуску на польсько-українському кордоні

Консули Генерального консульства України в Любліні відвідали пункти пропуску "Рава-Руська-Гребенне" і "Дорогуськ – Ягодин", які блокують польські перевізники. Про це повідомив у фейсбуці посол України в Польщі Василь Зварич, передає УНН.

Під час візитів відбулися зустрічі з представниками місцевої поліції, українськими перевізниками, а також польськими протестувальниками. Консули закликали польську сторону якнайшвидше розблокувати рух вантажного транспорту і забезпечити усім необхідним українських водіїв, які змушені чекати в багатокілометрових чергах

посол України в Польщі Василь Зварич

Деталі

Він відзначив, що станом на сьогодні, польські протестувальники відкинули напрацювання делегацій України, Польщі і ЄК щодо покращення руху вантажних перевезень через українсько-польський державний кордон, який є також кордоном між Україною і ЄС.

За словами Зварича, протестувальники далі вимагають відновлення дозволів на міжнародні комерційні вантажні перевезення між Україною і Польщею, що суперечить двосторонній угоді між Україною і ЄС, яка є юридично зобов’язальною для України й усіх країн-членів Євросоюзу.

Нагадаємо

6 листопада польські перевізники розпочали акцію протесту біля контрольних пунктів пропуску на кордоні польсько-українському кордоні.

Вони вимагають повернути необхідність українським транспортним фірмам отримувати дозволи на свою діяльність. Також хочуть, аби польські перевізники не були змушені ставати в електронну чергу на території України або ж наполягають на окремій черзі для порожніх вантажівок.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Запоріжжі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 28819 переглядiв