straik-polskykh-pereviznykiv-yevrokomisiia-zaklykala-bez-zvolikan-rozblokuvaty-reshtu-punktiv-propusku

Страйк польських перевізників: Єврокомісія закликала без зволікань розблокувати решту пунктів пропуску

 • 32054 переглядiв

Європейська Комісія закликала розблокувати всі польсько-українські пункти перетину кордону, наголосивши на негативному впливі блокади на економіку та ланцюги поставок.

В Європейській комісії привітали відновлення роботи прикордонного пункту пропуску "Дорогуськ-Ягодин", однак закликали розблокувати решта пунктів на польсько-українському. Про це повідомляє УНН із посиланням на заяву єврокомісарки з питань транспорту Адіни Велян, яка оприлюднена на сайті Єврокомісії.

Я вітаю відновлення роботи прикордонного пункту пропуску Дорогуськ-Ягодин для вантажного транспорту, найважливішого пункту перетину кордону між Польщею та Україною. Його блокада з 6 листопада мала значні наслідки для України, Польщі та ЄС, але насамперед для всіх водіїв, які опинилися в блокаді

- заявила єврокомісарка.

За її словами, за останній місяць Єврокомісія неодноразово безпосередньо спілкувалася з протестувальниками і національною владою та запропонувала способи полегшення процесу перетину кордону між Україною та Польщею.

"Водночас ми, як і раніше, стурбовані тим, що три інші пункти перетину кордону між Польщею та Україною, як і раніше, заблоковані", - вказала Веля. 

Вона закликала національні та місцеві влади вжити необхідних заходів для забезпечення можливості проходження товарів через зовнішні кордони ЄС. 

Я хочу нагадати всім зацікавленим сторонам про шкоду, яку ці протести завдають європейській економіці, ланцюжкам поставок, іншим автотранспортним операторам та Україні, країні, що перебуває у стані війни. Решта пунктів перетину кордону мають бути розблоковані без зволікання

- вказала єврокомісарка.

Доповнення

Наразі на кордоні з Польщею залишаються заблокованими три пункти пропуску. Рух через пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" відновлено. 

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    рф на окупованих територіях призначила керівників "судів"

     • 26549 переглядiв

    Масовану DDoS-атаку на monobank відбили - Гороховський

     • 34189 переглядiв

    Благодійники на Донеччині роздали 900 продуктових наборів

     • 23339 переглядiв