straik-pereviznykiv-ukraina-ta-polshcha-domovylysia-pro-chastkove-rozblokuvannia-kordonu

Страйк перевізників: Україна та Польща домовилися про часткове розблокування кордону

 • 23363 переглядiв

Україна та Польща домовилися розблокувати пункт пропуску Угринів-Долгобичув для порожніх вантажівок та створити в системі «єЧерга» окремих пасів для порожніх транспортних засобів на пунктах пропуску «Ягодин – Дорогуськ» та «Краківець – Корчова»;

Україна  та Польща домовилися про відкриття пункту пропуску "Угринів – Долгобичув" для проїзду порожніх вантажівок. Про це повідомляє міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України , пише УНН.

Деталі

Сьогодні у Варшаві відбулась зустріч заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача та державного секретаря міністерства інфраструктури Польщі Рафаля Вебера.

 Сторони домовились про:

·        Відкриття пункту пропуску "Угринів – Долгобичув" для проїзду порожніх вантажівок для збільшення пропускної спроможності кордону та зменшення навантаження на інші пункти пропуску;

·        Створення в системі "єЧерга" окремих пасів для порожніх транспортних засобів на пунктах пропуску "Ягодин – Дорогуськ" та "Краківець – Корчова";

·         Запуск пілотної реєстрації в "єЧерзі" безпосередньо перед перетином кордону на пункті пропуску "Нижанковичі – Мальховіце" терміном в один місяць.

Зазначається, що питання скасування чи змін до "транспортного безвізу" не обговорювалось та не було на порядку денному.

Водночас, польські протестувальники наполягають на функціонування "Угринів – Долгобичув" та "Нижанковичі – Мальховіце" лише для транспорту на реєстрації ЄС.

 Таку позицію в українському відомстві назвали неприйнятною, адже "це дискримінаційна норма по відношенню до інших країн".  Як повідомляється, останнє було підтверджено під час засідання Координаційної платформи Україна-Польща-ЄС за участі керівництва Директорату Єврокомісії з питань транспорту та мобільності 30 листопада.

Разом з цим, міністерство відновлення спільно з Координаційною платформою  напрацьовують рішення, які дозволять врегулювати ситуацію із чергами на кордоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 українських водіїв евакуйовано з польського кордону через страйк

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі