ukenru
stovp-popelu-na-2-km-v-indoneziyi-prokinuvsya-nayaktivnishiy-vulkan-krayini

Стовп попелу на 2 км: в Індонезії прокинувся найактивніший вулкан країни

 • 21346 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. В Індонезії сталося виверження вулкану Мерапі на острові Ява. Стовп попелу піднявся на два кілометри. Про це повідомляє УНН із посиланням на Сіньхуа.

"Найактивніший вулкан на індонезійському острові Ява - гора Мерапі, вибухнув у четвер вранці. Було оголошено попередження про небезпеку гарячих хмар та вулканічних матеріалів", - повідомили у ЗМІ.

Повідомляється, що вулкан Мерапі розташований в 28 кілометрах на північ від Індонезійської провінції Джок’якарта, де проживає 2,4 мільйони людей. Тисячі з них живуть на схилах вулкану.

"Вулкан висотою 2930 метрів викинув стовп попелу на 2 тисячі метрів до неба", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що подальші вибухи можуть спричинити обвал лавинного куполу, зсуви уламків гірських порід та інших вулканічних матеріалів.

"Крім того, під час сильних злив у районах навколо кратера вулкана можуть виникнути лавинні повені що зачеплять схили вулкану", - зазначили в ЗМІ.

Повідомляється, що вулканологи оголосили трикілометрову заборонену зону навколо кратера, і закликали мешканців, що знаходяться в районі вулкану, вжити запобіжних заходів з усунення можливих ризиків, спричинених вулканічним попелом та можливою появою пірокластичних хмар.

Нагадаємо, вулкан в Японії викинув стовп диму та попелу на висоту 7 км.

Українські Національні Новини

Новини Світу