stolychna-vlada-planuie-zapustyty-chovnykovyi-rukh-metro-na-synii-hiltsi-vzhe-13-hrudnia-shcho-vidomo

Столична влада планує запустити “човниковий рух” метро на "синій гілці" вже 13 грудня: що відомо

 • 161686 переглядiв

У Києві з 13 грудня тестуватимуть човниковий рух метро на ділянці Либідська-Деміївська, щоб зменшити навантаження на наземний транспорт. Про це повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в ефірі одного з українських телеканалів, передає кореспондент УНН.

Деталі

Як повідомив Кандибор, у столиці планується запустити два поїзди по двох коліях для організації "човнокового руху" від станції "Либідська" до станції "Деміївська".

Наразі триває випробування човникового руху в нічному режимі. Після цього буде розроблений графік руху поїздів. За його словами, запустити "човниковий рух" метро на Голосіївській лінії планується вже з 13 грудня.

"Ми розглядаємо все ж таки два потяги запускати по двох коліях та це буде інтервал з 30 до 15 хвилин вийде в нас. Кожен поїзд буде з інтервалом 15 хвилин ходити", – зазначив Кандибор.

Кандибор додав, що міська влада хоче зменшити навантаження на наземний транспорт, який зараз перевозить пасажирів між станціями метро "Голосіївська" і "Деміївська".

"Ми також будемо розуміти, що частина пасажирів перейдуть на оцей човниковий поїзд і зменшиться навантаження на автобусний, де ми тоді заберемо якусь кількість наземного транспорту і перекинемо людей в метро", – сказав Кандибор.

Влада хоче чітко прорахувати графіки руху потягів і зробити їх доступними для пасажирів.

"Ми не хотіли б вводити людей в оману й казати, що це буде якийсь інтервал… ми чітко прорахуємо графіки, чітко проінформуємо, зробимо графік, щоб пасажир який захоче цим скористатися – розумів в який час йому треба підійти на станцію", – додав заступник голови КМДА.

Нагадаємо

У Києві з 9 грудня для термінового проведення ремонту перегінного тунелю заявили про закриття станцій метро від "Деміївської" та "Теремків". За попередніми даними, ремонт триватиме 6 місяців. 

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Робота нашої ППО: голова ОВА про вибух в Дніпропетровську

     • 33414 переглядiв