stoltenberh-nato-prodovzhyt-isnuvaty-u-razi-pereobrannia-trampu

Столтенберг: НАТО продовжить існувати у разі переобрання Трампу

 • 31784 переглядiв

Генсек НАТО Столтенберг заявив, що альянс продовжить існувати у разі переобрання Трампа. Він закликав не вважати, що нова адміністрація США означатиме кінець НАТО, наголосивши на зміцненні альянсу за останні роки.

Країнам Заходу необхідно припинити вселяти собі, що НАТО не переживе другий президентський термін Дональда Трампа, вважає генсек альянсу Йенс Столтенберг. За його словами, Трамп та його кандидат у віце-президенти Джей Ді Венс критикують не саму організацію, а окремих її членів за недостатнє фінансування оборонних потреб альянсу. Про це заявив Столтенберг в інтерв'ю британській газеті The Guardian, передає УНН.

Деталі

"Я думаю, важливо не займатися самонавіюванням і не припускати, що нова адміністрація у Сполучених Штатах означатиме кінець НАТО. З цього приводу були побоювання і у 2016 році. Реальність така, що НАТО стало сильнішим за чотири роки... (у альянсу з'явилося.— "Ъ" ) більше військ, підвищилася боєздатність",— заявив Столтенберг.

Нагадаємо

На липневому саміті НАТО в 2018 році Дональд Трамп, який тоді обіймав пост президента, збирався вийти з альянсу. Трамп ще тоді скаржився, що європейські союзники недостатньо витрачали на оборону і прямо розкритикував Йєнса Столтенберга на двосторонній зустрічі.

Командування НАТО з координації підтримки України запрацює у вересні - Столтенберг18.07.24, 15:59

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Jerusalem Post: У центрі Тель-Авіва стався потужний вибух

     • 15247 переглядiв

    Під час заворушень у Бангладеш загинули 32 людини

     • 31511 переглядiв

    Центр Одеси без води через прорив водопроводу

     • 13589 переглядiв

    Держдеп відреагував на нові ядерні погрози Росії

     • 33176 переглядiв